Newsroom

Newsroom

Οι τοίχοι της πανέμορφης Γκόα στην Ινδία γέμισαν λωτούς (ΦΩΤΟ)

H καλλιτέχνις δρόμου Faith47 κατάγεται από τη Νότια Αφρική και αγαπάει ιδιαίτερα το λουλούδι του λωτού λόγω της αντοχής του. Το λουλούδι αυτό που επηρέασε τόσο τις θρησκείες και τη φιλοσοφία της Ανατολής έχει να «παλέψει» με τη λάσπη και το νερό προκειμένου να ανθίσει.

58698b991dc524864e8b46f1

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι παρατήρησαν ότι το άνθος του λωτού κλείνει τη νύχτα και βυθίζεται κάτω από το νερό. Με την αυγή της επόμενης ημέρας, έβλεπαν την ανάδυση και το άνοιγμα του άνθους, ακριβώς όπως συμπεριφέρεται και ο Ήλιος στην πορεία του στον ουράνιο θόλο.

Αυτή η ιδιότητα του λωτού, να βυθίζεται τη νύχτα και να αναδύεται από το νερό το πρωί, άγγιξε το συμβολικό τρόπο σκέψης και τη θρησκευτική πίστη των αρχαίων Αιγυπτίων. Τη συγκεκριμένη ιδιότητα του φυτού την εισέπραξαν ως μια μορφή ευλάβειας προς τον ήλιο, όμοια ακριβώς με τον τρόπο που οι άνθρωποι της εποχής εκείνης προσμένανε την καθημερινή επανεμφάνιση του Ήλιου στον ορίζοντα.

Μία σειρά τοιχογραφιών που δημιούργησε με τίτλο “Le Petit Mort” ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Γκόα της Ινδίας, προσφέροντας μία διαφορετική νότα ομορφιάς στους τοίχους. Η πανέμορφη Γκόα στις νοτιοδυτικές Ινδίες θεωρούνταν για αρκετά χρόνια ένας βασικός προορισμός για χίπις και εναλλακτικούς τουρίστες, με ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό από μπαχαρικά, παζάρια, σμαραγδένια νερά και ινδουιστικά ιερά. 






Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…