Οι τιμές πέφτουν αλλά όχι σε τρόφιμα και φάρμακα

Στα επίπεδα του 1960 φαίνεται ότι έχει πέσει αποπληθωρισμός στη χώρα μας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αποπληθωρισμού που έχει…

trofima

Στα επίπεδα του 1960 φαίνεται ότι έχει πέσει αποπληθωρισμός στη χώρα μας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αποπληθωρισμού που έχει καταγραφεί στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια, όπως πρκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο πριν προλάβουν κάποιοι στην κυβέρνηση να ανοίξουν σαμπάνιες θα πρέπει πρώτα να ρίξουν μια προσεκτικότερη ματιά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με αυτά τα τιμολόγια της ΔΕΗ παρουσιάζουν ανατιμήσεις κατά 18,7% σε ετήσια βάση, ενώ την ίδια ώρα τα φάρμακα παρουσιάζουν ανατιμήσεις κατά 25,3% σε ετήσια βάση.

Ανατιμήσεις καταγράφηκαν, επίσης, στα καπνικά προϊόντα (4,7%), στις νωπές πατάτες (4,5%), στο νωπό μοσχάρι (2,1%) και στα γαλακτοκομικά- αυγά (1,7%). Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η καθημερινότητα του έλληνα δεν έχει γίνει πιο φτηνή. Το φαγητό και τα φάρμακα δεν παρουσιάζουν τη μείωση που θα έπρεπε και κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό και οι τιμές στο ράφι εξακολουθούν να παίρνουν την ανιούσα.

Ίσως ένα θετικό στοιχείο είναι οι μειώσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς πετρέλαιο θέρμανσης πωλήθηκε φθηνότερα κατά 3,4%, σε σχέση με τον Νοέμβριο πέρυσι.
 

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων