Οι Tiger Lillies έγραψαν τραγούδια με θέμα τον κορονοϊό

Οι Tiger Lillies, το λονδρέζικο τρίο που συνδυάζει την αβαν-γκάρντ με το πανκ και το προπολεμικό βερολινέζικο καμπαρέ, ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο «COVID-19», το οποίο δημιουργήθηκε σε συνθήκες απομόνωσης, με τραγούδια που έχουν ως τίτλο «Corona was a drink once» (Η Corona ήταν κάποτε ποτό), «Gasping» (Ασθμαίνοντας) και «Keep washing your hands» (Συνεχίστε να πλένετε τα χέρια σας).

tiger

Σύμφωνα με σημείωμα του ιδρυτή του γκρουπ, Μάρτιν Ζακ, το ξαφνικό ξέσπασμα του κορονοϊού του στέρησε τη δυνατότητα να κάνει όσα έκανε τα τελευταία τριάντα χρόνια, δηλαδή να εμφανίζεται ζωντανά μπροστά στο κοινό. 

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες νιώθω σαν χρυσόψαρο στη γυάλα» γράφει μεταξύ άλλων. Έτσι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει σχετικά υγιής όπως λέει ήταν να τραγουδήσει για την τρέλα της όλης κατάστασης. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο στούντιό του στο Βερολίνο και στο στούντιο του μπασίστα Έντριαν Στάουτ στην Αθήνα.

Για τους Tiger Lillies, όπως για τους περισσότερους ανεξάρτητους καλλιτέχνες είναι αβέβαιο πότε θα ξαναρχίσουν οι ζωντανές εμφανίσεις. 

«Οτιδήποτε μπορούν να κάνουν οι θαυμαστές για να βοηθήσουν σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές θα εκτιμηθεί πολύ» αναφέρει ο Ζακ.

Τα τραγούδια των Tiger Lillies που κινούνται κάπου μεταξύ κωμικού και μακάβριου αφορούν κυρίως τους ανθρώπους του περιθωρίου, τις πόρνες, τους νταβατζήδες και όσους ζουν έξω από το σύστημα που παράγει επιτυχημένες ζωές. Λέγεται άλλωστε ότι ο Ζακ, γνωστός και ως «καστράτο του υποκόσμου» εμπνεύστηκε την ίδρυση της μπάντας σε ένα διαμέρισμα στο Σόχο, το οποίο βρισκόταν πάνω από ένα πορνείο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το άλμπουμ αποκλειστικά από εδώ: 

https://thetigerlillies.bandcamp.com/album/covid-19-2?fbclid=IwAR3RgsQeyiYdnMb__c-L-_ujq_VeRWAryks_ozZTFeeDZbMJB_zfnHUJJpY
 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…