«Στα όπλα» οι Τεξανοί αντιφασίστες για να προστατεύσουν τους μουσουλμάνους

«Είναι καλό να δείχνουμε στον κόσμο ότι και εμείς οι αριστεροί είμαστε υπέρ της οπλοκατοχής, όχι μόνο οι δεξιοί»

smith3isna 1

Με τα αυτόματα όπλα τους κρεμασμένα στο στήθος τους, ο David Michael Smith και ο Keith Toledo, στέκονται αγέρωχοι μέσα στις καυτές θερμοκρασίες του Τέξας των ΗΠΑ.

Γύρω από αυτούς βρίσκονται περίπου 40 ακόμη διαδηλωτές μερικοί από τους οποίους κρατούν πιστόλια, αλλά και πικέτες που γράφουν «Σταματήστε την Ισλαμοφοβία» και «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό».

«Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ασφάλεια στους μουσουλμάνους που συμμετέχουν στο συνέδριο της Ισλαμικής Κοινότητας Βόρειας Αμερικής (ISNA), εξηγεί στο δίκτυο Middle East Eye o 64χρονος Σμιθ, ένας συνταξιούχος πολιτικός επιστήμονας, ακτιβιστής, αλλά και βετεράνος του αμερικανικού στρατού.

«Υπάρχει ένας αριθμός φασιστών που απειλούν να εμποδίσουν αυτό το συνέδριο, όπως ακριβώς έκαναν και πέρσι. Εμείς πιστεύουμε ότι η μουσουλμανική κοινότητα έχει το δικαίωμα να κάνει συνέδρια, να εργάζεται και να εκφράζει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις χωρίς κανέναν φόβο και εκφοβισμό», δηλώνει ο Σμιθ και σταματά απότομα, στρέφοντας το κεφάλι του επειδή είδε ξαφνικές κινήσεις στην άλλη πλευρά του δρόμου.

«Όχι, δε συνέβη τίποτα, όλα είναι εντάξει», τον διαβεβαιώνει ο Kieth Toledo, κρατώντας γερά ένα AK-47.

«Συγγνώμη γι’ αυτό, αλλά βρίσκομαι σε ενεργή υπηρεσία», εξηγεί ο Σμιθ στον δημοσιογράφο του Middle East Eye.

Η διαδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από μια συμμαχία οργανώσεων, μεταξύ των οποίων το Σοσιαλιστικό Κίνημα του Χιούστον, τους Δημοκρατικούς Σοσιαλιστές του κόμματος της Αμερικής και της Εθνικής Συμμαχίας Εγχώριων Εργατών, πραγματοποιήθηκε ως αντισυγκέντρωση σε μια αντιισλαμική διαδήλωση που οργάνωσαν ρατσιστικές ομάδες έξω από τον χώρο όπου φιλοξενήθηκε το συνέδριο των Μουσουλμάνων στο Τέξας.

Με την αναβίωση της λευκής ανωτερότητας στις ΗΠΑ και την καταγεγραμμένη αύξηση των εγκλημάτων μίσους εναντίον μουσουλμάνων και άλλων μειονοτήτων από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Σμιθ εξηγεί ότι ήθελε να είναι παρών και οπλισμένος «ώστε οι φασίστες να ξέρουν καλά» ότι οι μουσουλμάνοι στο συνέδριο θα έχουν την υποστήριξη μιας ευρύτερης κοινότητας.

«Ακόμη και αν η αστυνομία ήταν εδώ, εμείς ξέρουμε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης προς την αστυνομία», συμπληρώνει.

Στην πολιτεία του Τέξας είναι νόμιμο να κρατά κανείς όπλα σε δημόσια θέα, αρκεί να έχει άδεια. Το συγκεκριμένο δικαίωμα φαίνεται πως θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για τους Τεξανούς, με τον Toledo να δηλώνει ότι πιστεύει πως είναι «κρίσιμης σημασίας για να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα των υποστηρικτών της λευκής ανωτερότητας».

«Η βία είναι αναπόφευκτη σε αυτή τη φάση. Με τόσα ζητήματα λευκού εθνικισμού, όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα», υποστηρίζει ο 33χρονος.

Από τις αρχές του 2019 περίπου 119 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε 19 μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ. Μάλιστα, κατά τη διάκρεια του μουσουλμανικού συνεδρίου της ISNA, ένας οπλισμένος άντρας σκότωσε 7 άτομα και τραυμάτισε άλλα 21, στις πόλεις Οντέσα και Μίντλαντ του Δυτικού Τέξας.

Τις ημέρες πριν πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΙSNA, για το οποίο θα έρχονταν στο Τέξας χιλιάδες αμερικανοί μουσουλμάνοι, μια ομάδα με το όνομα Δίκτυο Πατριωτών του Τέξας κάλεσε σε διαδήλωση έξω από τον χώρο του συνεδρίου.

Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ, το κάλεσμα για τη διαδήλωση, έκανε λόγο για οπλισμένη κινητοποίηση «Τεξανών εναντίον του ριζοσπαστικού Ισλάμ».

«Για μια ακόμη φορά το τρομοκρατικό ταμείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, υπό τον ψευδή τίτλο της ISΝΑ έρχεται στο Χιούστον και για μια ακόμη φορά οι Τεξανοί θα αντισταθούν σε αυτή την τυραννία», αναφέρει το κάλεσμα, συμπληρώνοντας ότι «επιτρέπεται να κρατάτε σε κοινή θέα» (“open carry is allowed”).

Στην εκδήλωση μίλησαν και οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπερνι Σάντερς και Τζούλιαν Κάστρο. Την ίδια ώρα, έξω από το συνεδριακό κέντρο George R Brown, οι δύο αντίπαλες ομάδες αμερικανών στέκονταν μόλις 50 μέτρα η μία από την άλλη.

Παρά τα καλέσματα για μαζική κινητοποίηση, τελικά το Πατριωτικό Μέτωπο του Τέξας κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 15 διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ “make America great again”.  Άλλοι φώναζαν συνθήματα για απαγόρευση της Σαρία, ενώ μέσα από μια κακή μικροφωνική εγκατάσταση απάγγειλαν αποσπάσματα από τη Βίβλο, προειδοποιώντας μάλιστα την αντίπαλη διαδήλωση με αποσπάσματα από το Κοράνι.

Μερικοί από τους μουσουλμάνους που συμμετείχαν στο συνέδριο πλησίασαν την αντιφασιστική διαδήλωση για να ευχαριστήσουν τους συγκεντρωμένους για την υποστήριξή τους.

Αν και οι διαδηλωτές κατά των μουσουλμάνων υποστηρίζουν δημόσια ότι έκαναν τη διαδήλωση για να «καλωσορίσουν» τους μουσουλμάνους με τα λόγια του Χριστού, η άποψη του Σμιθ είναι συγκεκριμένη: «Είναι ρατσιστές. Τελεία».

Από την πλευρά του, ο 22χρονος Dan Royce Sehochlur III, τυλιγμένος με τη μαυροκόκκινη αναρχική σημαία λέει ότι ήρθε για να αντισταθεί στους αντιδραστικούς και να σταθεί στο πλευρό των μουσουμάνων αδελφών του.

Ο Sehochlur III, μέλος της Αntifa, λέει ότι νιώθει άνετα να βρίσκεται σε μια διαδήλωση όπου οι διαδηλωτές κρατούν όπλα γιατί αυτό «ηρεμεί τα πράγματα».

«Νομίζω ότι είναι τέλειο. Μακάρι να μπορούσα να φέρω και το δικό  μου, όμως ακόμη δεν έχω την άδεια. Είναι επίσης καλό να δείχνουμε στον κόσμο ότι και εμείς οι αριστεροί είμαστε υπέρ της οπλοκατοχής, όχι μόνο οι δεξιοί», συμπληρώνει.

Καθώς οι δύο συγκεντρώσεις φτάνουν στο τέλος τους, με τους τελευταίους διαδηλωτές να έχουν απομείνει στις δύο πλευρές, τα πνεύματα ηρεμούν. Ο (Doc) Greene, διοργανωτής της αντιισλαμικής διαδήλωσης, περνά μπροστά από τους αντιφασίστες έχοντας ένα πιστόλι κρεμασμένο στη ζώνη του.

Καθώς περνάει, κάποιος του φωνάζει «Έχασες. Πήγαινε σπίτι σου!».

«Ναι αλλά δεν τελείωσε», απαντά ο Greene χαμογελώντας. «Θα επιστρέψουμε», συμπληρώνει, συνεχίζοντας να περπατάει…

Πηγή: Middle East Eye

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα