Οι τεκτονικές πλάκες ευθύνονται για το προσφυγικό, λέει ο Κουμουτσάκος

Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και το σημείο συνάντησης των τεκτονικών πλακών Ευρώπης και Αφρικής φαίνεται να εξηγούν πλέον τις αιτίες της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο

koumoutsakos

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, προκειμένου να περιγράψει τη «πραγματικότητα» γύρω από το προσφυγικό, διέκρινε δημογραφικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τις προσφυγικές ροές, μαζί με τη θέση που έχουν οι τεκτονικές πλάκες.

Το επιχείρημα των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση γύρω από το προσφυγικό στη χώρα φαίνεται να έχει ξεχαστεί από τα στελέχη της ΝΔ, που το προηγούμενο διάστημα έφτασαν μέχρι και στο σημείο να κατηγορήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συνεργάζεται με τον Ερντογάν για να δημιουργηθεί ένταση στη Μόρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος έγραψε στο Twitter: «Η πραγματικότητα έχει ως εξής: Στα Δυτικά, μια γηράσκουσα, δημογραφικά φθίνουσα αλλά οικονομικά ευημερούσα & πλούσια Ευρώπη. Στα ανατολικά & στα νότια, οι περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής βρίσκονται σε δημογραφική έξαρση, αλλά & σε ένδοια, εντάσεις, συγκρούσεις», για αν προσθέσει στη συνέχεια:

«Αυτό οδηγεί σε μεταναστευτικές ροές από Ανατολή προς Δύση. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που οι τεκτονικές πλάκες Ευρώπης & Αφρικής συναντώνται. Η Ελλάδα είναι χώρα-σύνορο της ΕΕ».

 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.