Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Καράτσι

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν επισήμως την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι, της μεγαλύτερης πόλης της χώρας,…

tal

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν επισήμως την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι, της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, από την οποία έχουν βρει το θάνατο τουλάχιστον 24 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, ο εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), το οποίο μάχεται, από το 2007, την κυβέρνηση της χώρας, ανέλαβε την ευθύνη, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Διεξάγαμε αυτήν την επίθεση στο αεροδρόμιο, για να εκδικηθούμε το θάνατο του Χακιμουλάχ Μεχσούντ”, του πρώην ηγέτη του TTP, υποστήριξε ο εκπρόσωπος, αλλά και για τις “δολοφονίες αθώων ανθρώπων” από τις πακιστανικές δυνάμεις στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μεχσούντ σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μία περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν που θεωρείται προπύργιο του ΤΤΡ.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο σημειώνεται σε μία περίοδο που σημαδεύτηκε από την αποτυχία των πρόσφατων ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ο Σαχίντ κατήγγειλε ότι η πρόταση της πακιστανικής κυβέρνησης για διάλογο είναι επί της ουσίας ένα “εργαλείο πολέμου”, που χρησιμοποιούν οι αρχές στον πόλεμό του εναντίον του ΤΤΡ.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…