Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας: "Χαμένος Παράδεισος"

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπενίσιο Ντελ Τόρο είναι ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ στο γεμάτο ένταση και σασπένς ψυχολογικό…

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπενίσιο Ντελ Τόρο είναι ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ στο γεμάτο ένταση και σασπένς ψυχολογικό θρίλερ που αναβιώνει μία από τις πιο συγκλονιστικές και βίαιες περιόδους στην ιστορία της Κολομβίας. 

Ο Νικ θεωρεί ότι έχει βρει τον επί γης παράδεισο όταν φτάνει στην Κολομβία, εκεί όπου έχει μετακομίσει ήδη ο αδερφός του. Τιρκουάζ λίμνες, κατάλευκες αμμουδιές, τέλεια κύματα – όλα μοιάζουν όνειρο για τον νεαρό Καναδό σέρφερ, ειδικά όταν συναντά τη Μαρία, μία πανέμορφη νεαρή Κολομβιανή, την οποία ερωτεύεται παράφορα. Ο πρώτος καιρός περνά ειδυλλιακά, μέχρι που η Μαρία τον συστήνει στον θείο της: τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ. 

Σιγά-σιγά, ο Νικ θα μπει όλο και πιο βαθιά στην τεράστια εγκληματική οργάνωση του Εσκομπάρ, η δεσποτική αλλά και χαρισματική προσωπικότητα του οποίου ελέγχει τους πάντες γύρω του. Θα μπορέσει να ξεφύγει από τα φονικά δίχτυα του καρτέλ όταν πια η κατάσταση εκτροχιαστεί; 

Ποιος ήταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ 

Ο Πάμπλο Εμίλιο Εσκομπάρ Γκαβίρια γεννήθηκε τον Δεκέμβριο 1949, σε μια φτωχή οικογένεια – αυτός και τα έξι του αδέλφια μεγάλωσαν σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ή νερό. Ως έφηβος άρχισε να κλέβει αυτοκίνητα και στα 20 του μπήκε στο οργανωμένο έγκλημα, ως λαθρέμπορος και απαγωγέας. 

Έπειτα ήρθαν τα ναρκωτικά. Η πρώτη επιτυχία ήρθε το 1975 και, μετά από μια μικρή παύση για μια σύντομη θητεία στη φυλακή, η επιχείρησή του εκτοξεύτηκε, χάρη στις ευφάνταστες κρυψώνες που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποί του, αλλά και χάρη στα βαποράκια, που πρώτος εκείνος σκέφτηκε. Σιγά-σιγά έγινε επικεφαλής του εμπορίου κοκαΐνης, έχοντας εξουδετερώσει την επιρροή των αρχών με φιλοδωρήματα και δολοφονίες. Το 1982 εκλέχθηκε στη Βουλή της χώρας αλλά απορρίφθηκε από την κάστα των πολιτικών και ξεκίνησε μία καμπάνια τρόμου. 

Έχοντας αρχίσει να παίρνει μυθικές διαστάσεις στα μάτια του λαού, έκανε πια κουμάντο σε όλη τη χώρα – μόνο το 1989 δολοφόνησε τρεις προεδρικούς υποψηφίους. Οι επιχειρήσεις του απέφεραν πάνω από 30 δις δολάρια το χρόνο. Με μέρος των κερδών, έχτισε σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια, κερδίζοντας την αγάπη των Κολομβιανών, που τον έβλεπαν σαν θεό. Εν τω μεταξύ, το δίκτυό του επεκτάθηκε από το Περού ως τη Βολιβία και πλημμύριζε την αγορά των Η.Π.Α., της Ευρώπης και της Ασίας με ναρκωτικά – στο απόγειό του, η οργάνωση εξήγαγε 15 τόνους κοκαΐνης τη μέρα. 

Μετά από μια σύντομη σύλληψή του το 1991, ήρθε ένα νέο κύμα βίας: το 1992 πάνω από 6.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της δράσης του και εκατοντάδες εξαφανίστηκαν. Οι κολομβιανές αρχές, το FBI και η CIA ξεκίνησαν μια πελώρια επιχείρηση σύλληψης, και τον Δεκέμβριο του 1993 ο Εσκομπάρ εντοπίστηκε και δολοφονήθηκε από σκοπευτές. Η οργάνωσή του διαλύθηκε δύο χρόνια αργότερα. 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: 

 Αντρέα ντι Στέφανο

ΠΑΙΖΟΥΝ: 

Μπενίσιο Ντελ Τόρο, 
Τζος Χάτσερσον, 
Κλαούντια Τράισακ, 
Μπρέιντι Κορμπέ, 
Κάρλος Μπαρδέμ

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους