Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας – Από 26 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους

Έξι ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες. Ανάμεσά τους η μεταφορά του μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, Έμφυτο Ελάττωμα, η περιπέτεια John…

arkoydes

Έξι ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες. Ανάμεσά τους η μεταφορά του μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, Έμφυτο Ελάττωμα, η περιπέτεια John Wick και η ταινία που παρ’ ολίγον να φέρει τη Τζένιφερ Άνιστον στις υποψηφιότητες για Όσκαρ (αλλά δεν την έφερε).

Έμφυτο Ελάττωμα

Ο Πολ Τόμας Άντερσον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα θεωρούμενα ως μη κινηματογραφίσημα μυθιστορήματα του Τόμας Πίντσον. Ο σκηνοθέτης του Μανόλια και του Θα Χυθεί Αίμα αποτίει ένα φόρο τιμής στην δεκαετία του 1960 που φτάνει στο τέλος της μέσα από ένα φιλμ νουάρ που εκτυλίσσεται σε μία ηλιόλουστη Καλιφόρνια. Αστείο, μυστηριώδες και σκεπτόμενο, το φιλμ του Άντερσον είναι μία άκρως γοητευτική εμπειρία. Η ταινία προτάθηκε για δύο Όσκαρ (Διασκευασμένου Σεναρίου και Κοστουμιών).

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φοίνιξ, Ριζ Ουίδερσπουν, Τζος Μπρόλιν, Όουεν Ουίλσον

Cake

Η Τζένιφερ Άνιστον ερμηνεύει την Κλερ, μία γυναίκα που πάσχει από χρόνιο πόνο. Την ασθένειά της δεν την αντιμετωπίζει με υπομονή, αλλά με προσβολές και συγκρούσεις με τους γύρω της. Η αυτοκτονία μίας γυναίκας από την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα την επηρεάσει βαθύτατα και θα την οδηγήσει σε μία πορεία ανακάλυψης των ορίων ανάμεσα στον θάνατο και τη ζωή. Η Άνιστον δίνει μία ειλικρινή ερμηνεία, παίζοντας έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς που μας έχει συνηθίσει. Μπορεί να μην ήταν υποψήφια για Όσκαρ, αλλά της δίνεται η ευκαιρία για μία στροφή στην καριέρα της. Όσο για την ταινία, είναι ενδιαφέρουσα, αλλά όχι και πολλά παραπάνω. Ένα δείγμα ανεξάρτητου σινεμά που θα το παρακολουθήσεις, αλλά θα το ξεχάσεις την επόμενη στιγμή.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Μπαρνζ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Άννα Κέντρικ, Σαμ Ουόρθινγκτον, Αντριάνα Μπαράζα

John Wick

Επιστροφή στις ενδιαφέρουσες περιπέτειες για τον Κιάνου Ριβς. Ο Ριβς ερμηνεύει τον Τζον Ουίκ, έναν άνθρωπο που ξεκινά μία πορεία εκδίκησης όταν μετά τον θάνατο της γυναίκας του, τα μέλη μιας συμμορίας σκοτώνουν τον σκύλο του. Στιλιζαρισμένη περιπέτεια που θα κρατήσει τον θεατή σε αγωνία, μία μπλοκμπάστερ απόλαυση που προσφέρει όλα αυτά που περιμένεις (τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο). Θα σας θυμίσει λίγο και το The Equilizer με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς, Τσαντ Σταχέλσκι
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Μάικλ Νίκβιστ, Ουίλιεμ Νταφόε

Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα

Ένα μυστηριώδες υποβρύχιο πλέει μερικές χιλιάδες λεύγες κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Τριγύρω του όλα μοιάζουν έρημα και δεν υπάρχει τίποτε πέρα από το απόλυτο, απειλητικό σκότος που δείχνει έτοιμο να καταβροχθίσει οτιδήποτε παρεκκλίνει της πορείας του. Μέσα του, τα αποφασισμένα μέλη του πληρώματος είναι πεπεισμένα πως αν φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους έχει ανατεθεί, η ζωή τους θ’ αλλάξει για πάντα. Σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ (Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας) με τον Τζουντ Λο.

Σκηνοθεσία: Κέβιν ΜακΝτόναλντ
Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο

Παράλληλα, στις αίθουσες προβάλλονται και δύο ντοκιμαντέρ: το οικολογικό ντοκιμαντέρ Αρκούδες και το Καιρός για Ήρωες, στο οποίο ο Ροβήρος Μανθούλης συναντά τον δημοσιογράφο Ηλία Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τα έβαλε με την CIA.

 

Πηγή: in.gr

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…