Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ξεχωρίζει η «Euforia»

Αρκετές νέες ταινίες κυκλοφορούν και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες για τους φίλους του κινηματογράφου. 

«Euforia»

O Ματέο είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ευφυής, τολμηρός και δυναμικός. Ζει μια ζωή στα άκρα γεμάτη προκλήσεις. Ο αδελφός του, Ετόρε είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν. Είναι ένας άνδρας συνετός με μια ήσυχη ζωή σε μια ρουτίνα που τον βολεύει, ένας άνθρωπος που συνειδητά επιλέγει να ζει στη σκιά. Αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και θα ανακαλύψουν μετά από χρόνια απουσίας ξανά ο ένας τον άλλον.

Σκηνοθεσία: Valeria Golino, Σενάριο: Francesca Marciano, Valia Santella και Valeria Golino

Ερμηνεύουν: Riccardo Scamarcio, Valerio Mastandrea, Isabella Ferrari και Valentina Cervi.

«McQueen»

Μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις από τους πιο στενούς φίλους και την οικογένεια του, αποκατεστημένα αρχεία, εικόνες και μουσική, η ταινία αυτή είναι ένα αληθινό εγκώμιο και ένα συναρπαστικό πορτραίτο ενός εμπνευσμένου αλλά συνάμα βασανισμένου οραματιστή της μόδας, Αλεξάντερ ΜακΚουίν.

Σκηνοθεσία: Ian Bonhôte και Peter Ettedgui.

«Η πιο μεγάλη απάτη» (J.T. LeRoy)

Η Λόρα Aλμπερτ γράφει υποδυόμενη το avatar της, έναν νεαρό ομοφυλόφιλο άντρα που ζει στο περιθώριο με το όνομα JT LeRoy. Oταν το λογοτεχνικό της ντεμπούτο γίνει μπεστ σέλερ και ο JT LeRoy καταλήξει ο αγαπημένος του λογοτεχνικού κόσμου, σκέφτεται μία αλλόκοτη λύση για να διατηρήσει την ανωνυμία της, δίνοντας ζωή στο ψευδώνυμο της. Πρόκειται για την ανδρόγυνη αδελφή του φίλου της, τη Σαβάνα Κνουπ, που συνδέεται με τη φεμινιστική και περιθωριακή πλευρά της Λόρα.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Justin Kelly, Ερμηνεύουν: Kristen Stewart, Laura Dern, Jim Sturgess και Diane Kruger.

«Το μυστήριο του Κυρίου Πικ» (Le mystère Henri Pick)

Ένας άγνωστος εν ονόματι Ανρί Πικ έχει βάλει την υπογραφή του σε ένα από τα μεγαλύτερα best seller της δεκαετίας, κανείς όμως δεν ξέρει ποιος είναι. Τότε ένας διάσημος κριτικός λογοτεχνίας αποφασίζει να τον ανακαλύψει.

Σκηνοθεσία: Rémi Bezançon, Σενάριο: Rémi Bezançon και Vanessa Portal, Ερμηνεύουν: Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaaz και Bastien Bouillon.

«Ugly Dolls: Τα Ασχημογλυκούλια» (UglyDolls)

Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των καταστημάτων, υπάρχει ένας μαγευτικός κόσμος όπου ζουν όλες οι κούκλες. Καμία όμως δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες, εκεί όπου επικρατεί η ατέλεια και κανείς δεν κρίνει κανέναν.

Σκηνοθεσία: Kelly Asbury, Σενάριο: Alison Peck, Ερμηνεύουν: Ειρήνη Ψυχράμη, Άρης Πλασκασοβίτης, Τηλέμαχος Κρεβάικας και Αντιγόνη Ψυχράμη.

«Μια ιδιαίτερη οικογένεια» (Una especie de familia)

Η Μαλένα, μία επιτυχημένη γιατρός, δέχεται ένα τηλεφώνημα που θα της αλλάξει τη ζωή: το μωρό που έχει κανονίσει να υιοθετήσει πρόκειται να γεννηθεί. Όταν, όμως, το μωρό γεννιέται και εκείνη πηγαίνει να το πάρει από την παρένθετη μητέρα, η Μαλένα βρίσκεται προ μιας πολύ δυσάρεστης έκπληξης: οι βιολογικοί γονείς του μωρού την εκβιάζουν, ζητώντας περισσότερα χρήματα από όσα έχουν συμφωνηθεί. O νόμος μοιάζει να είναι με το μέρος τους, ωστόσο η Μαλένα θα ξεκινήσει έναν αβέβαιο αγώνα γεμάτο ηθικά και νομικά διλήμματα. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να πάρει αυτό που θέλει;

Σκηνοθεσία: Diego Lerman, Σενάριο: Diego Lerman και María Meira, Ερμηνεύουν: Bárbara Lennie, Daniel Aráoz, Claudio Tolcachir και Yanina Ávila.

«Όλο Γελούσε»

Η ζωή και το έργο του Κώστα Τσάκωνα μέσα από τις δύσκολες συνθήκες της ζωής του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του. Έξι χρόνια στα συσσίτια, 6 χρόνια στη βιοπάλη, 6 χρόνια στις βαριές δουλειές, 6 χρόνια στις πιο βαριές δουλειές και τα υπόλοιπα 50 χρόνια έκανε τον κόσμο και να γελάει, αλλά και να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτόν, γιατί ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του!

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός.

«Άκρα» (Akra)

Τον Οκτώβριο του 2018, o υπεραθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος πέφτει στην θάλασσα για να διανύσει μια απόσταση που για τον κοινό νου φαντάζει ακατόρθωτη. Μια απόσταση 140 συνεχόμενων χιλιομέτρων κολύμβησης στο ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος. Το ταξίδι του από τη Ρόδο στην Ακριτική Μεγίστη (Καστελλόριζο) κολυμπώντας, δεν αποτελεί μόνο μια εσωτερική και υπαρξιακή αναζήτηση του ίδιου, αλλά πρόκληση για κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει τις μεγαλύτερες επιθυμίες μέσα από τους φόβους του και να «κολυμπήσει» μακριά από την ασφάλεια που πιστεύει ότι του δίνει η «στεριά» που πατάει.

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπαμπαδήμα.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…