Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τι θα δούμε στους κινηματογράφους;

Μία εβδομάδα με αρκετές επιλογές για τους λάτρεις του καλού κινηματογράφου. Ξεχωρίζει η ταινία Χήρες του Στιβ Μακ Κουίν. 

χηρες2

Οι Χήρες 

Σκηνοθεσία: Στιβ ΜακΚουίν

Πρωταγωνιστούν: Βαϊόλα Ντέιβις, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Σίνθια Ερίβο, Κόλιν Φάρελ

Ο Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») σκηνοθετεί σε ένα σενάριο δικό του και της Τζίλιαν Φλιν («Gone Girl») που έχει οσκαρική λάμψη.

Tέσσερις γυναίκες που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Τοποθετημένο στο σύγχρονο Σικάγο, μέσα σε μια περίοδο αναταραχής, εντάσεις θα δημιουργηθούν όταν η Βερόνικα, η Aλις, η Λίντα και η Μπελ παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και συνωμοτούν για να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

Ανάσα Ελευθερίας

Σκηνοθεσία: Ισόλντ Ιγκατότιρ

Πρωταγωνιστούν: Κρίστον Μπόρα Χαραλντσντότιρ, Μπαμπετίντα Σάντζο, Πάτρικ Νόκβι Πέτουρσον

To φιλμ της Ισολντ Ιγκαντότιρ που κέρδισε Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.
Μια ανύπαντρη μητέρα αγωνίζεται σκληρά για να τα βγάλει περά, βρίσκει δουλειά ως ελεγκτής διαβατήριων σε αεροδρόμιο της Ισλανδίας. Κατά τη διάρκεια κάποιας βάρδιας μια επίσης ανύπαντρη μητέρα από την Γουινέα-Μπισσάου επιχειρεί να ταξιδέψει παράνομα προς τον Καναδά. Οι ζωές των δυο Γυναικών διασταυρώνονται απρόσμενα και παρά τις πολιτισμικές διαφορές και τις αντιξοότητες, ο ευαίσθητος δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα τους θα αποτελέσει τη μονή τους ελπίδα απέναντι σε ένα απρόσωπο και άδικο σύστημα.

Το Ξεκίνημα της Μέρας

Σκηνοθεσία: Τζεντιάν Κότσι

Πρωταγωνιστούν: Ορνέλα Καπετάνι, Σουζάνα Πρίφτι, Κασέμ Χόχσα, Ερμής Κασιμάτης

Επίσημη υποβολή της Αλβανίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, με τον Ηλία Αδάμη στη φωτογραφία.Η Λέττα είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν είναι σε θέση να πληρώσει το ενοίκιο της για πολλούς μήνες. Όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πετάει εκείνη και τον ενός έτους γιος της από το σπίτι, μετακομίζουν στο σπίτι της Σοφίας. Η Σοφία (80) είναι μια κατάκοιτη γυναίκα. Η κόρη της Σοφίας, έχει προσλάβει την Λέττα να την φροντίζει. Στο να κρατήσει η Λέττα την δουλειά της και την νέα στέγη της, πρέπει να κρατήσει την Σοφία στην ζωή με κάθε κόστος.

Dogman

Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε

Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Φόντε, Αντάμο Ντιονίζι, Εντοάρντο Πέσε, Νούνζια Σιάνο

Ο Ματέο Γκαρόνε του «Gomorra» επιστρέφει στην αθέατη πλευρά της Ιταλίας, έχοντας στις αποσκευές του βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών για τον Μαρτσέλο Φόντε. Στις παρυφές μιας μητρόπολης, όπου ισχύει μόνο ο νόμος του πιο δυνατού, ο Μαρτσέλο, ένας μικροκαμωμένος και ευγενικός άντρας, μοιράζει τις μέρες του ανάμεσα σε ένα κομμωτήριο για σκύλους, την αγάπη του για την κόρη του και μία αμφιλεγόμενη σχέση υποταγής με τον Σιμόν, έναν πρώην πυγμάχο που τρομοκρατεί όλη τη γειτονιά. Αποφασισμένος να προφυλάξει την αξιοπρέπεια του, μετά από συνεχή ταπείνωση, ο Μαρτσέλο καταστρώνει σχέδιο εκδίκησης με αναπάντεχη έκβαση.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…