Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου» και «Καζαμπλάνκα»

Η θρυλική Καζαμπλάνκα επιστρέφει, ξεχωρίζει μία υπόθεση κατασκοπείας, ενώ κυριαρχεί και η νοσταλγία για την Ελλάδα των 90's.

the courier

Καζαμπλάνκα

Σκηνοθεσία: Μάικλ Κέρτιζ

Μια μέρα, απ’ όλα τα μπαρ του κόσμου, η χαμένη αγάπη του Ρικ, η Ίλσα, έρχεται στο μαγαζί του παρέα με τον Βίκτορ, το σύζυγό της και αρχηγό της αντίστασης, και ο Ρικ παρασύρεται ταυτόχρονα σε ένα ερωτικό τρίγωνο και ένα δίκτυο πολιτικής ίντριγκας. Η Ίλσα και ο Βίκτορ πρέπει να αποδράσουν από την Καζαμπλάνκα και ο Ρικ ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει. Η θρυλική «Καζαμπλάνκα» πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που έχει ειπωθεί ποτέ και η αξία της δεν έχει μειωθεί καθόλου παρά το πέρασμα του χρόνου.

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ‘90 τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση τη Λώρα. Έτσι μπαίνουν σε μια fully-fledged ροκ εν ρολ Οδύσσεια (με Λωτοφάγους, Κύκλωπες και Πηνελόπες) όπου τα κινηματογραφικά κλισέ σταδιακά παρεμβαίνουν μέχρι εντέλει να γίνουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.

First Cow

Σκηνοθεσία: Κέλι Ρέινχαρντ

Ένας λιγομίλητος μοναχικός τύπος και επιδέξιος μάγειρας (Τζον Μάγκαρο) ταξιδεύει δυτικά και γίνεται μέλος μιας ομάδας κυνηγών γούνας στο Όρεγκον, εν τούτοις γίνεται φίλος μόνο με έναν Κινέζο μετανάστη (Οράιον Λι) που αναζητεί κι εκείνος την τύχη του. Σύντομα, η συνεργασία τους θα οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επιχείρηση, η μακροβιότητα της οποίας θα εξαρτηθεί από τη «μυστική» συμμετοχή της βραβευμένης αγελάδας ενός πλούσιου γαιοκτήμονα. Υπό αυτή την απλή προϋπόθεση, η Ρέινχαρντ εξυφαίνει μια ανάκριση των θεμελιωδών δομών της Αμερικής που ανακαλεί στη μνήμη τον παλαιότερο θρίαμβό της (Old Joy) όσον αφορά την ευαίσθητη απεικόνιση της ανδρικής φιλίας, αλλά ταυτόχρονα ωθείται από ένα συνεχώς αυξανόμενο σασπένς.

O Kατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου

Σκηνοθεσία: Dominic Cooke

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. H ιστορία ενός βρετανού επιχειρηματία, του Wynne που βοήθησε την CIA να εισχωρήσει στα σοβιετικά πυρηνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Σε μία από τις κριστιμότερες στιγμές της ιστορίας, με το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου να είναι παραπάνω από ορατό, η MI6 σε συνεργασία με τη CIA αποφασίζουν να στρατολογήσουν έναν οικογενειάρχη για να μεταφέρει απόρρητες πληροφορίες από τη Μόσχα. Με κίνδυνο της ζωής του ένας απλός άνθρωπος, τον οποίο ενσαρκώνει ο μοναδικός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, αποφασίζει να αναλάβει μία κατασκοπική δουλειά που δεν του ταιριάζει και παρότι δεν έμεινε στην ιστορία όπως θα έπρεπε έπαιξε έναν κομβικό στην απόσπαση πληροφοριών για τα σχέδια του Νικίτα Χρουστσόφ.

Μια Φορά κι Έναν Καιρό

Σκηνοθεσία: Brenda Chapman

Δύο από τα πιο διάσημα παραμύθια όλων των εποχών: της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και του «Πίτερ Παν» ενώνονται σε ένα υποθετικό και άκρως εντυπωσιακό πρίκουελ από την βραβευμένη με Oscar για το animation BRAVE, Brenda Chapman.

Κανένας

Σκηνοθεσία: Ίλια Ναϊσούλερ

Όταν δύο ληστές εισβάλλουν στο σπίτι του ένα βράδυ, ο Χατς δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του και την οικογένειά του, στην προσπάθειά του να μην προκαλέσει υπερβολική βία. Ο έφηβος γιος του, ο Μπλέικ, (Γκέιτζ Μονρόε) απογοητεύεται και η σύζυγός του, η Μπέκα (Κόνι Νίλσεν) δείχνει να απομακρύνεται. Ο απόηχος του συμβάντος έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταπιεσμένη οργή του Χατς, καθώς θα του ξεκλειδώσει ένστικτα και θα τον στείλει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι το οποίο θα ανασύρει σκοτεινά μυστικά και φονικές δεξιότητες. Μέσα σε ένα μπαράζ από γροθιές, σφαίρες και λάστιχα που καίνε την άσφαλτο, ο Χατς καλείται να σώσει την οικογένειά του από έναν επικίνδυνο αντίπαλο και να διασφαλίσει ότι κανείς στο εξής δεν θα τον υποτιμήσει ως «κανένα».

Σημείωση: Θα κυκλοφορήσουν ακόμα οι σινεφίλ ταινίες Το Παιχνίδι των Λυγμών (1992), του Neil Jordanκαι Λαγωνικό 24 Καρατίων (1964), με νέες δολοφονικές περιπέτειες του επιθεωρητή Κλουζό.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…