Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Έρωτες, γαστρονομία και επανεκδόσεις

Oι ταινίες αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνουν επιλογές για όλα τα γούστα. 

ete 85

Η Γεύση της Απιστίας (A Taste of Hunger), Κρίστοφερ Μπόε

Καλώς ήλθατε στο PURI, το καινούριο κόσμημα στον γαστρονομικό κόσμο της Δανίας. Στα ηνία του μοδάτου αυτού εστιατορίου είναι η Μάγκι και ο Κάρστεν: εκείνη είναι ανθρωπολόγος με ειδικότητα στα γεύματα και έχει δημιουργήσει το μοναδικό περιβάλλον του εστιατορίου, εκείνος είναι διάσημος σεφ που έχει αναλάβει να κάνει τα μαγικά του στην κουζίνα.

Η επαγγελματική τους επιτυχία ως ακατανίκητου ζευγαριού της γκουρμέ σκηνής μπορεί να συγκριθεί μόνο με την προσωπική τους ευτυχία, που έχει συμπληρωθεί με δύο υπέροχα παιδιά. Οι δυο τους μοιάζουν να τα έχουν όλα, ή μάλλον σχεδόν όλα: το περιβόητο αστέρι Michelin, αυτή η τόσο σημαντική διάκριση που μπορεί να εκτοξεύσει τη φήμη ενός εστιατορίου μέσα σε μια νύχτα, ακόμη τους διαφεύγει και το ζευγάρι μοιάζει αποφασισμένο να θυσιάσει τα πάντα για να πετύχει το όνειρό του. Στο ακούραστο κυνήγι της απόλυτης αναγνώρισης, όμως, θα ξεχάσουν ότι τα καλύτερα γεύματα στη ζωή είναι αυτά που μοιραζόμαστε με άλλους… Ώσπου μια μέρα, ο Κάρστεν λαμβάνει ένα γράμμα που γράφει ότι η γυναίκα του αγαπά άλλον. Ποιος έστειλε το γράμμα και γιατί;

Αδέρφια σε Σύγκρουση (Rams), Τζέρεμι Σιμς

Δύο αδέρφια, που από πείσμα έχουν να μιλήσουν περισσότερα από 40 χρόνια, ζουν σε διπλανές φάρμες σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Αυστραλίας. Ο κόσμος τους αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά, από τα πρόβατά τους. Όταν μια ασθένεια προσβάλλει ένα κριάρι, ο φόβος απλώνεται σ’ όλη την περιοχή.

Το Καλοκαίρι του ’85 (Été 85), Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Όμως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist (Twist), Μάρτιν Όουεν

Ο Όλιβερ είναι ένας καλλιτέχνης που ζει στους σύγχρονους δρόμους του Λονδίνου. Μία τυχαία συνάντηση με μια συμμορία απατεώνων ωθεί τον Όλιβερ να ληστέψει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο.

Οι Κουνιάδοι (Cuñados), Τόνιο Λοπέζ

Ο Εδουάρδο και ο κουνιάδος του χρειάζονται επειγόντως χρήματα, μετά από μία αποτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία και απαγάγουν τον Μοδέστο, κουνιάδο της Αλίσια, της επιχειρηματία που τους προκάλεσε όλα τους τα προβλήματα. Το σημαντικότερο πρόβλημα; Η Αλίσια δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει.

86 Melrose Avenue, Λίλι Μάτα

Ένας πρώην πεζοναύτης που πάσχει από μετατραυματικό στρες εισβάλλει σε μια γκαλερί στο Λος Άντζελες, κρατάει όμηρους τους επισκέπτες και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με τη θνητότητά τους.

Τα 400 Χτυπήματα (Les Quatre Cents Coups), Φρανσουά Τριφό

Ο Αντουάν Ντουανέλ είναι δεκατριών χρονών και ζει στο Παρίσι, με τους γονείς του. Η αδιαφορία των γονιών και η αυταρχική συμπεριφορά των καθηγητών του στο σχολείο, του προκαλεί μια τάση φυγής από το καταπιεστικό, σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον. Ετσι, μετά από πολλές περιπέτειες, ανάμεσα στις οποίες και ο εγκλεισμός του στο αναμορφωτήριο, κατορθώνει να φθάσει επιτέλους στην θάλασσα.

Νύχτα Πρεμιέρας (Opening Night), Τζον Κασαβέτης

Μια νεαρή γυναίκα πεθαίνει σε δυστύχημα καθώς προσπαθεί να συναντήσει την αγαπημένη της ηθοποιό, Μιρτλ Γκόρντον. Η Μιρτλ νιώθει ενοχές και πέφτει σε κατάθλιψη αλλά και βαθιά σκέψη σε σχέση με το επάγγελμα της.

Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…