Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Έκρηξη Θυμού» με Ράσελ Κρόου

Τρεις ταινίες και δύο animation στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

έκρηξη θυμού

 ‘Εκρηξη Θυμού του Ντέρικ Μπόρτε

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου («Μονομάχος», «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος») και η Κάρεν Πιστόριους («Slow West») πρωταγωνιστούν σε ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ για την έκρηξη οργής πίσω από το τιμόνι, που κάποιοι έχουμε συναντήσει, αλλά όχι σε αυτόν τον έκρυθμο βαθμό και σε αυτή την τρομαχτική και αναπάντεχη διάσταση.

Ο Ντέρικ Μπόρτε («London Town», «Μια οικογένεια…ψώνιο») σκηνοθετεί μία αγωνιώδη ιστορία που πυροδοτείται, όταν ένας ακραία επιθετικός οδηγός αποφασίζει να εκδικηθεί με κάθε τίμημα μια άγνωστη σ’ αυτόν γυναίκα.

Η Ρέιτσελ (Κάρεν Πιστόριους) έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό (Ράσελ Κρόου) με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Ο σκηνοθέτης είχε συγκεκριμένο όραμα για τον βασικό χαρακτήρα. «Ο Άντρας (Κρόου) είναι σαν τον καρχαρία από την ταινία “Τα Σαγόνια του Καρχαρία”: είναι φονικός, απρόβλεπτος, σκληρός και αξέχαστος. Για τον λόγο αυτό, ο χαρακτήρας δεν έχει όνομα στην ταινία. Είναι οΆντρας. Μία μεγάλη δύναμη».

«Είναι απόλυτα τρομαχτικός» συμφωνεί ο Κρόου. «Όταν ξεκινάει, εμφανίζεται από πίσω… δεν ξέρουμε πού είναι, μετά πλησιάζει, χτυπάει και εξαφανίζεται ξανά μέχρι την επόμενη φορά. Κυνηγάει το θήραμα του. Η Ρέιτσελ απλώς φωνάζει στον λάθος άνθρωπο τη λάθος μέρα. Εκείνος δεν νοιάζεται για τις συνέπειες των πράξεων του σε βάρος της, γιατί έχει ήδηξεπεράσει το όριο».

«Antebellum: Η Εκλεκτή» των Τζέραρντ Μπους – Κρίστοφερ Ρενζ

Η τραγουδοποιός και ηθοποιός Τζανέλ Μονέ υποδύεται μία επιτυχημένη συγγραφέα η οποία πέφτει θύμα απαγωγής επιστρέφοντας στο σπίτι της. Όταν ξυπνά, βρίσκεται στο παρελθόν, σκλάβα σε φυτεία στον Νότο, την περίοδο πριν από τον Αμερικανικό Εμφύλιο. Άλλωστε, ο τίτλος Antebellum σημαίνει στα λατινικά «πριν από τον πόλεμο». 

Παγιδευμένη σε μία τρομακτική κατάσταση, προσπαθεί να ξεφύγει, ενώ βλέπει οράματα με πρόσωπα και γεγονότα που διασχίζουν δύο αιώνες. 

Ταινία τρόμου με ευθείες αναφορές στο παρελθόν των Αφροαμερικανών. 

«Τα Σκυλιά Δεν Φοράνε Παντελόνια» του Τζι Πι Βαλκεάπα

Έχοντας χάσει τη γυναίκα του από πνιγμό πριν από χρόνια, ένας χειρουργός νιώθει ανίκανος να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ανθρώπους. Μέχρι που γνωρίζει τυχαία την Μόνα, μια dominatrix που θα αλλάξει τη ζωή του. 

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2019, στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών. Η φινλανδική ερωτική μαύρη κωμωδία που συζητήθηκε. 

«Ο Βασιλιάς Γάιδαρος» του Αζίζ Τζιντάνι

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού. Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;

«Γιάκαρι: Η Ταινία» των Τόμπι Γκένκελ – Ξαβιέ Τζιακομέτι

Ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σιου, ξεκινάει μόνος του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο. Στο ταξίδι του, και καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί εντελώς μόνος του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του. Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι ένα υπέροχο φτερό καθώς και την απίστευτη ικανότητα να μιλάει με τα ζώα.

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Το ταξίδι τους, σε ένα συναρπαστικό αλλά επικίνδυνο τοπίο, θα σφραγίσει για πάντα την φιλία μεταξύ του γενναίου νεαρού αγοριού των Σιου και του αλόγου που τρέχει σαν τον άνεμο.

 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…