Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας: Το «Downton Abbey» στις αίθουσες

H ζωή της οικογένειας Κρόλεϊ και των υπηρετών που εργάστηκαν γι‘ αυτούς στις αρχές του 20ου αιώνα στον εξοχικό βρετανικό οίκο Downton Abbey γίνεται ταινία.

downtown

Είσαι έτοιμος;

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ

Είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις τη νεαρή νύφη (Σαμάρα Γουίβινγκ) καθώς γίνεται μέλος της πλούσιας, εκκεντρικής οικογένειας (Άνταμ Μπρόντι, Χένρι Τσέρνι, Άντι ΜακΝτάουελ) του συζύγου της (Μαρκ Ο’Μπράιαν); Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια καθιερωμένη δοκιμασία που καταλήγει σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι, όπου όλοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Είσαι έτοιμος;

Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε

Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουό

Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστός του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση. Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο. Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Ένας Αληθινός Φίλος

Σκηνοθεσία: Γκέιλ Μανκούσο

Ο σκύλος Μπέιλι (με την φωνή του Τζος Γκαντ, «Ψυχρά κι ανάποδα») ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν (Ντένις Κουέιντ, «Μετά την επόμενη μέρα», «Ο παράδεισος είναι μακριά»), και τη γυναίκα του, Χάνα (Μαρτζ Χελγκενμπέργκερ). Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ (Κάθριν Πρέσκοτ). Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της. Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς. Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Ο Πύργος του Downton

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ένγκλερ

Το τηλεοπτικό φαινόμενο της σειράς «Ο Πύργος του Downton», μετά από μια δεκαετία ζωής, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και αποκτά μεγαλειώδεις διαστάσεις. Η οικογένεια Κρόλεϊ καλείται να αντεπεξέλθει άριστα σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της αριστοκρατικής ζωής της: την επίσκεψη του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός που, όπως είναι επόμενο, θα πυροδοτήσει σκάνδαλα, ίντριγκες, αντιπαλότητες και θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά και πάθη.

Η Έπαυλη με τα Μυστικά

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο

Μετά από χρόνια απουσίας και με αφορμή την ξαφνική ασθένεια του πατέρα της, η Εουχένια επιστρέφει στη «Γαλήνη», την έπαυλη της οικογένειας της κοντά στο Μπουένος Άιρες, όπου επανενώνεται με τη μητέρα και την αδελφή της. Οι τρεις γυναίκες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τις πληγές και τα σκοτεινά μυστικά του κοινού τους παρελθόντος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Παράπονα, αντιζηλίες και θαμμένα μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια και θα ενισχυθούν από την παράξενη φυσική ομοιότητα μεταξύ των δύο αδελφών.

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λιούμετ

Ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να λύσει το αίνιγμα της δολοφονίας ενός μυστηριώδους επιχειρηματία που γίνεται μέσα στο «Οριάν Εξπρές», το οποίο έχει ακινητοποιηθεί στη χιονισμένη Γιουγκοσλαβία. Καθένας από τους επιφανείς επιβάτες του πολυτελούς τρένου κρύβει τους δικούς του λόγους για να θεωρηθεί ύποπτος.

Ο Καταδικασμένος

Σκηνοθεσία: Ακίρα Κουροσάβα

Ο Kanji Watanabe είναι ένας γραφειοκράτης μεσήλικας, ο οποίος εργάζεται για 30 χρόνια στην ίδια μονότονη δουλειά του. Χήρος χρόνια, αποφάσισε να εργαστεί σκληρά για τον γιο του, ο οποίος πλέον, μαζί με τη γυναίκα του, ενδιαφέρονται περισσότερο για την κληρονομιά που θα τους αφήσει, όταν πεθάνει. Μία μέρα, στη δουλειά του θα έρθουν κάποιοι γονείς, οι οποίο στέλνονται από το ένα τμήμα στο άλλο, προσπαθώντας να καταφέρουν, η σηπτική δεξαμενή της περιοχής του να απομακρυνθεί και να κτιστεί στη θέση μία παιδική χαρά. Η ζωή του Watanabe θα κλονιστεί και θα αλλάξει οριστικά, όταν πληροφορηθεί ότι έχει καρκίνο στο στομάχι, έχοντας λιγότερο από έναν χρόνο ζωής πλέον.

Αττίλας ’74

Σκηνοθεσία:  Μιχάλης Κακογιάννης

Το Αττίλας ’74: Ο βιασμός της Κύπρου είναι ντοκιμαντέρ του 1975 σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη, το οποίο ως θέμα έχει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, και το οποίο γυρίστηκε κατά την διάρκεια της εισβολής ώστε να γίνει διεθνώς γνωστή η κατάσταση στο νησί. Γυρίστηκε σε τοποθεσίες της Κύπρου κατά την διάρκεια των 2 τουρκικών εισβολών και την επακόλουθη κατάληψη του βορείου τμήματος της Κύπρου και περιέχει σπάνιο υλικό των βομβαρδισμών. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται συνεντεύξεις του Μακάριου, αρχιεπισκόπου και προέδρου της Κύπρου, καθώς και του Νίκου Σαμσών, του ανθρώπου τον οποίο η δικτατορία στην Ελλάδα επεδίωκε να εγκαταστήσει ως πρόεδρο στην Κύπρο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που οργάνωσε. Υπάρχουν επίσης συνεντεύξεις από πολλούς Κυπρίους οι οποίοι υπήρξαν θύματα της εισβολής.

Για Χωρίς Λόγους, Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη

Σκηνοθεσία:  Σταύρος Ψυλλάκης

Ο Γιώργος Μανιάτης (1939-2018), λεγεωνάριος στην Αλγερία στα 18 του, συγγραφέας και μουσικός στη συνέχεια, ορίζει τον εαυτό του ως «δημόσιο κίνδυνο». Η ταινία δεν είναι μια βιογραφία του Μανιάτη. Αναζητά την περιπέτεια της ψυχής του, μιας συνείδησης σε διαρκή εγρήγορση, εμπρηστικής και αυτοπυρπολούμενης. «Αλλάζει τη ζωή, όποιος αλλάζει ζωή», μας λέει…

Η Νύφη Φορούσε Μαύρα

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τριφό

Έπειτα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, η Ζιλί φεύγει από την πόλη της κι επανεμφανίζεται στην Κυανή Ακτή, όπου γνωρίζει, αρραβωνιάζεται και σπρώχνει από το μπαλκόνι έναν άντρα. Ακολουθεί η φονική γνωριμία της με άλλους τέσσερις…

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…