Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας – Από 6 Δεκεμβρίου στις αίθουσες

Με πολλές ταινίες υποδέχονται οι φίλοι του κινηματογράφου αυτή την εβδομάδα. Ο κρύος καιρός εξάλλου μας ενθαρρύνει να τρέξουμε σε κάποια ζεστή αίθουσα. 

κλεφτες καταστηματων

Κλέφτες Καταστημάτων

Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα
Πρωταγωνιστούν: Κίριν Κίκι, Λίλι Φράνκι, Σακούρα Αντό

Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις

Σκηνοθεσία: Ζαν-Στεφάν Σοβέρ
Πρωταγωνιστούν: Τζο Κόουλ, Μπίλι Μουρ, Βιθάγια Πάνσρινγκαρμ

Η αληθινή ιστορία του μποξέρ Μπίλι Μουρ με τον Τζο Κόουλ του «Peaky Blinders». Βασισμένη στο ομώνυμο best seller, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.

Ο Κόσμος σου Ανήκει

Σκηνοθεσία: Ρομέν Γαβράς
Πρωταγωνιστούν: Καρίμ Λεκλού, Ιζαμπέλ Αντζανί, Βενσάν Κασέλ, Φρανσουά Ντεμιέν

Ένας μικρέμπορας ονειρεύεται μεγάλη ζωή, αλλά δεν το αντέχει η τσέπη του. Για να ξεφύγει, πρέπει να δεχτεί μια τελευταία δουλειά που αφορά την Ισπανία, τα ναρκωτικά, τους Illuminati και την ανυπόφορη μητέρα του.

Kursk: Η τελευταία αποστολή

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Ματίας Σένερτς, Λέα Σεϊντού, Μαξ Φον Σίντοφ, Πίτερ Σιμόνισεκ

Η ταινία εμπνέεται από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης.

Ο Υποψήφιος

Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν
Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Βέρα Φαρμίγκα, Τζ. Κ. Σίμονς, Άλφρεντ Μολίνα

Η ταινία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση του γερουσιαστή Gary Hart, που κατάφερε να κερδίσει την εύνοια των νεαρής ηλικίας ψηφοφόρων και θεωρούνταν εκείνος που προπορευόταν στη διεκδίκηση της προεδρίας των Δημοκρατικών πίσω στο 1988. Μέχρι που η καμπάνια του στιγματίστηκε από μια εξωσυζυγική σεξουαλική περιπέτεια με την Donna Rice. Εκεί είναι που τόσο η πολιτική, όσο και η κίτρινη δημοσιογραφία «ενώθηκαν» για πρώτη φορά, με τον Hart να βγαίνει τελικά εκτός κούρσας.

Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς

Σκηνοθεσία: Μαρκ Κάζινς

Oταν η κόρη του Ορσον Γουελς αποφασίζει να φέρει για πρώτη φορά στο φως τα αρχεία του πατέρα της, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες συγχρόνους ντοκιμαντεριστες, δέχεται την πρόκληση να προσεγγίσει τον δημιουργό μέσα από πτυχές που μας ήταν άγνωστες μέχρι πρότινος. Στην πορεία καταλήγει σε λατρευτικό φόρο τιμής που εισχωρεί στο μυαλό μιας ιδιοφυίας και καταφέρνει να μας πείσει να τον αντικρίσουμε με αλλά μάτια.

Το Πάρκο του Τρόμου

Σκηνοθεσία: Γκρέγκορι Πλότκιν
Πρωταγωνιστούν: Έιμι Φορσάιθ, Ρέιν Έντουαρντς, Μπεξ Τέιλορ Κλάους

Η Νάταλι είναι φοιτήτρια και επισκέπτεται την παιδική της φίλη Μπρουκ και την συγκάτοικο της Τέιλορ. Αν ήταν μια οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου τα κορίτσια θα περνούσαν τον χρόνο τους ανάμεσα σε συναυλίες και bar, είναι όμως Halloween , που σημαίνει ότι όπως όλοι θα πάνε στο «Πάρκο του Τρόμου», ένα περιοδεύον Luna Park με τρενάκια του Τρόμου, και ένα σωρό άλλες τρομακτικές δραστηριότητες. Κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμος επισκέπτεται το πάρκο για να ζήσει καλά σκηνοθετημένες τρομακτικές εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Όμως ανάμεσα στο ενθουσιώδες κοινό υπάρχει ένας επισκέπτης που έχει έρθει στο πάρκο για να διασκεδάσει αλλά για να κυνηγήσει. Ενώ ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν μια ακόμα ατραξιόν του Πάρκου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι στην πραγματικότητα έχουν μπροστά τους έναν εφιάλτη.

Φονικές Μηχανές 

Χιλιάδες χρόνια μετά την καταστροφή του πολιτισμού από ένα κατακλυσμιαίο γεγονός, η ανθρωπότητα έχει προσαρμοστεί και ένας νέος τρόπος ζωής έχει αναπτυχθεί. Γιγαντιαίες, κινούμενες πόλεις περιφέρονται, τώρα, στη Γη, κατασπαράζοντας, αδίστακτα, μικρότερες πόλεις. Ο Τομ Νάτσγουορθι που κατάγεται από ένα Κατώτερο Στρώμα της ένδοξης πόλης του Λονδίνου προσπαθεί να παλέψει γα την επιβίωσή του αφού συναντά την επικίνδυνη φυγά Χέστερ Σο.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…