Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας – Από 6 Οκτωβρίου στις αίθουσες

Πλούσιο είναι το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας με επιλογές για όλα τα γούστα.

57f669fc1dc524b6168b456d

«Το κορίτσι του τρένου»

Ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου του Τέιτ Τέιλορ βασισμένο στο ομώνυμο διεθνές μπεστ σέλερ της Πόλα Χόκινς, που σόκαρε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Μία χωρισμένη γυναίκα, κάθε μέρα, στο τρένο για τη δουλειά της, βλέπει το παλιό της σπίτι, όπου ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο, αλλά και το σπίτι ενός άλλου ευτυχισμένου ζευγαριού, και αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική ζωή τους. Όταν η άγνωστή κοπέλα εξαφανίζεται, νομίζει ότι, με κάποιον τρόπο, σχετίζεται με αυτό το συμβάν. Με τους Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Λιουκ Έβανς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Λίζα Κουντρό, Άλισον Τζένι, Τζάστιν Θερού και Έντγκαρ Ραμίρεζ.


«The neon demon»

Το θρίλερ του Δανού σκηνοθέτη Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν θέτει το ερώτημα: Είναι η ομορφιά το παν; Ένα 16άχρονο επίδοξο μοντέλο ξεκινά ένα εφιαλτικό ταξίδι στον σαρκοβόρα ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας.


«Μην ανασαίνεις»

Τρεις νέοι κάνουν μικροληστείες, προκειμένου να μαζέψουν χρήματα. Όταν μαθαίνουν ότι ένας τυφλός ερημίτης κρύβει μια μικρή περιουσία, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Όμως, ο απομονωμένος άνδρας, εκτός από χρήματα, κρύβει και πολλά άλλα. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιν Λέβι, Στίβεν Λανγκ, Ντίλαν Μινέτ, Ντάνιελ Ζοβάτο και Σεργκέι Ονόπκο.


«Ο τρόμος είναι ένα κινηματογραφικό είδος, που μου αρέσει πολύ. Αλλά ήθελα κάτι πιο πολύπλοκο. Οι τρομάρες έχουν να κάνουν με κάτι, που θα μπορούσε πραγματικά να συμβεί. Για μένα, αυτό είναι πιο τρομακτικό», λέει ο σκηνοθέτης.

«Εκείνη»

Ο Πολ Βερχόφεν διασκευάζει το βιβλίο του Φιλίπ Ντιζάν, «Oh!», σε ένα θρίλερ με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λοράν Λαφίτ, Αν Κονσινί, Σαρλ Μπερλίνγκ και Βιρζινί Εφιρά. Μια δυναμική γυναίκα, που πέφτει θύμα βιασμού, αντί να το καταγγείλει στην αστυνομία, προσπαθεί μόνη της να εντοπίσει τον δράστη. Όταν τον βρίσκει, όλα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή.


«Ο συγγραφέας»

Στο γαλλικό θρίλερ του Γιαν Γκοζλάν, με τους Πιερ Νινέ, Αν Ζιραρντό και Τιμπό Βενσόν, ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας, ανακαλύπτει τυχαία ένα κρυμμένο χειρόγραφο και το εκδίδει ως δικό του, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η φήμη του. Υπάρχει όμως κάποιος που γνωρίζει το μυστικό. 


«Αγανάκτηση»

Ο Τζέιμς Σέιμους, σεναριογράφος του Ανγκ Λι σε ταινίες, όπως η «Παγοθύελλα» και το «Τίγρης και Δράκος», μεταφέρει στον κινηματογράφο το ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ. Ήρωας είναι ένας ιδεαλιστής φοιτητής, εβραϊκής καταγωγής, που ζει στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ, στις αρχές την δεκαετίας του ’50. Ανυποχώρητος στις απόψεις του, αρνείται να υποταχθεί στους πανεπιστημιακούς κανόνες. 


«24 εβδομάδες»

Το γερμανικό δράμα της Αν Ζοχρά Μπερασέντ – με τους Τζούλια Τζεντς, Μπιαρν Μάντελ και Γιοχάνα Γκάστντορφ – πραγματεύεται το θέμα της έκτρωσης.

«Για μένα, ήταν πολύ σημαντικό να δημιουργήσω έναν γυναικείο χαρακτήρα, που θα πείθει το κοινό, γιατί η έκτρωση είναι δύσκολο ζήτημα, και υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι, λόγω των αρχών τους, είναι αντίθετοι» σημειώνει η σκηνοθέτις.

«Πελαργοί»

Μήπως, όντως, οι πελαργοί φέρνουν τα μωρά; Ο καλύτερος πελαργοπωλητής ενός παγκόσμιου διαδικτυακού γίγαντα πωλήσεων πρόκειται να πάρει προαγωγή, όταν, κατά λάθος, θέτει σε λειτουργία τη μηχανή παραγωγής μωρών, η οποία φτιάχνει ένα αξιολάτρευτο, αλλά μη εγκεκριμένο μωρό, στην οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων των Νίκολας Στόλερ και Νταγκ Σουίτλαντ.


«Η τελευταία παραλία»

Η ταινία των Θάνου Αναστόπουλου και Νταβίντε Ντελ Ντεγκάν αποτελεί μια συγκινητική περιήγηση στον μικρόκοσμο μιας λαϊκής παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας, όπου ένας τοίχος τριών μέτρων χωρίζει ακόμα και σήμερα τους άντρες από τις γυναίκες.


«Un Condor»

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη ακολουθεί το ταξίδι του επαναπατρισμού του Sergio Contreras, ενός ανθρώπου που, στα 17 του, αναγκάστηκε να φύγει από τη Χιλή της χούντας, να αυτοεξοριστεί και να ζήσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια.

«Η Βάση των Νεκρών»

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μάρεκ Χλάσκο, «Επόμενη στάση – Παράδεισος», το ασπρόμαυρο πολωνικό δράμα του 1959, σκηνοθετημένο από τον Τσέσλαβ Πετέλσκι, εκτυλίσσεται σε μία απομονωμένη δασική περιοχή, όπου ζουν άνθρωποι παράνομοι ή δυσπροσάρμοστοι στην οργανωμένη κοινωνική ζωή. Όταν ξεσπά μια αναστάτωση μεταξύ τους, ένας άνδρας αποστέλλεται εκεί με την πολύ δύσκολη αποστολή να ηρεμήσει τα πνεύματα. Παίζουν οι Ζίγκμουντ Κέστοβιτζ, Εμίλ Κάρεβιτζ και Τερέζα Ιζέβσκα.

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

240423112228 mpeos konstantopoulou

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter σχετικά με την... καταγγελία του Αχιλλέα Μπέου…