Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Από 1 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους!

Με πολλές νέες ταινίες, ξεκινάει η κινηματογραφική εβδομάδα. Περιπέτεια φαντασίας, θρίλερ, κοινωνικό δράμα και κωμωδία για όλα τα γούστα!

5841c9171dc5241e0d8b4670

«Lion»

Το δράμα του Γκαρθ Ντέιβις, με τη βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν, την υποψήφια για Όσκαρ Ρούνεϊ Μάρα και τον Ντεβ Πατέλ, αφηγείται την πραγματική ιστορία του Σαρού Μπρίρλεϊ, όπως αυτή αποτυπώνεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του, «A long way home». Στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει σε λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στη χαοτική Καλκούτα. Εκεί, ζει στον δρόμο και καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο, από όπου τον υιοθετεί ένα ζευγάρι Αυστραλών.

«Underworld: Η αιματοχυσία»

Η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου «Underworld», που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση, σκηνοθετημένη από την Άνα Φέρστερ. Με τους Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Λάρα Πούλβερ, Τέο Τζέιμς, Τσαρλς Ντανς, Τόμπιας Μένζις και Μπράντλι Τζέιμς, αυτή η περιπέτεια φαντασίας ξεκινά από το σημείο που μας είχε αφήσει το «Underworld: H αναγέννηση». Αυτή τη φορά, η βρικόλακας Selene έχει ανοίξει δύο μέτωπα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχει βρει τον υπέρτατο ηγέτη, ο οποίος έχει γεμίσει με φανατισμό και μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του, και από μια άλλη φατρία βρικολάκων, η οποία την έχει προδώσει.

«Εγκλωβισμένη»

Στο θρίλερ του Φάρεν Μπλάκμπερν, με τη – δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ – Ναόμι Γουότς και τους Τσάρλι Χίτον, Τζέικομπ Τρέμπλι, Όλιβερ Πλατ και Ντέιβιντ Κούμπιτ, μία παιδοψυχολόγος, που μόλις έχασε τον άντρα της, ζει σε μία απομονωμένη εξοχική κατοικία στη Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι, εξαιτίας μιας δυνατής χειμωνιάτικης καταιγίδας, θα πρέπει να βρει τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι. Όμως, αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα, και κανείς δεν την πιστεύει.

«Citizenfour»

Έχοντας αποσπάσει το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2015 και άλλα βραβεία, η δημιουργία της Λάουρα Πόιτρας καταγράφει τα γεγονότα της σκανδαλώδους ιστορίας δημοσιοποίησης απόρρητων εγγράφων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, με πρωταγωνιστή τον Έντουαρντ Σνόουντεν. Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τις γεμάτες ένταση ημέρες που πέρασε ο Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ και τις εκμυστηρεύσεις του στους δημοσιογράφους της Washington Post και του Guardian, πριν αυτοί προβούν στις γνωστές αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, που προκάλεσαν πάταγο παγκοσμίως.

«Η δασκάλα»

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία η ταινία του Γιαν Χρέμπτζεκ μάς μεταφέρει σε ένα προαστιακό σχολείο της Μπρατισλάβα, το 1983, όπου η άφιξη μιας νέας δασκάλας προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Η επιμονή της να ζητάει χάρες και να χειραγωγεί τους ενήλικες και τα παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον και η απόπειρα αυτοκτονίας ενός μαθητή αναγκάζουν τον διευθυντή του σχολείου να συγκαλέσει τους γονείς των μαθητών σε επείγουσα μυστική συνάντηση, που θα βάλει το μέλλον όλων των οικογενειών σε κίνδυνο.

«The bachelor»

Το «λάθος» μιας νύφης, φέρνει ξανά κοντά τέσσερις φίλους και έναν εκρηκτικό πεθερό, στην κωμωδία του Αντώνη Σωτηρόπουλου, με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλη Τότσικα, Θανάση Βισκαδουράκη, Νίκο Βουρλιώτη, Τόνια Σωτηροπούλου, Αγορίτσα Οικονόμου και Λευτέρη Ελευθερίου. 

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…