Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες που θα δούμε από αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Oι ταινίες που θα δούμε από αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ούτε να Πεθάνεις δεν Μπορείς Η ταινία έχει…

trash

Oι ταινίες που θα δούμε από αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ούτε να Πεθάνεις δεν Μπορείς

Η ταινία έχει το θλιβερό προνόμιο να “φιλοξενεί” τον τελευταίο πρωταγωνιστικό ρόλο του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, που ήταν επίσης και παραγωγός της. Για πολλούς αποτελεί ρεσιτάλ ερμηνείας ενώ είχε επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Sundance τον Ιανουάριο του 2014. Λίγες μέρες μετά, ο ηθοποιός πέθανε, έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Όταν ο τρελός Λέων (Λάντρι), θετός γιός του Μίκυ (Χόφμαν) σκοτώνεται σε ένα εργατικό «ατύχημα», κανείς από την εργατική τάξη της γειτονιάς του God’s Pocket δεν στενοχωριέται που λείπει. Ο Μίκυ προσπαθεί μαζί με τη σωρό να θάψει και τα άσχημα νέα, αλλά όταν η μητέρα του αγοριού (Χέντρικς) ζητάει την αλήθεια και ένας τοπικός ρεπόρτερ αρχίζει να ψάχνει τριγύρω, ο Μίκυ βρίσκεται κολλημένος σε έναν σκοτεινά κωμικό αγώνα ζωής και θανάτου ανάμεσα σε ένα σώμα που δεν μπορεί να θάψει, μια γυναίκα δεν μπορεί να ικανοποιήσει και ένα χρέος που δεν μπορεί να πληρώσει.

 

 

Σκουπίδια

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Ρούνεϊ Μάρα, Μάρτιν Σιν και Βάγκνερ Μούρα, που συμπράττουν με τους νεοεμφανιζόμενους Ρίκσον Τέβεζ, Εδουάρδο Λουίς και Γκαμπριέλ Γουάινσταϊν, αφηγείται την ιστορία τριών παιδιών των παραγκουπόλεων (φαβέλες) του Ρίο που προσπαθούν να επιβιώσουν ψάχνοντας για χρήσιμα πράγματα σε μια χωματερή της Βραζιλίας.

Όταν μια μέρα θα ανακαλύψουν ένα πορτοφόλι με μια ταυτότητα, ένα διπλωμένο χάρτη, λίγα χρήματα κι ένα κλειδί, τα τρία παιδιά θα μπλέξουν σε μια αληθινή περιπέτεια πολιτικής διαφθοράς αφού, αποφασίζοντας να κρατήσουν το «εύρημά» τους και να κάνουν το σωστό, βρίσκονται στο στόχαστρο της τοπικής αστυνομίας.

Ακολουθεί μια σκοτεινή αλυσίδα γεγονότων –αύρας Slumdog Millionaire-, σε ένα βρόμικο, μουντό κόσμο γεμάτο με εικόνες φτώχειας και παραβατικότητας. Στο πλευρό τους, σύμμαχοι, ένας ιερωμένος και η βοηθός του που βρίσκονται στο Ρίο στο πλαίσιο μιας ιεραποστολής.

 

 

St. Vincent ο Αγαπημένος μου Άγιος

Ο Μπιλ Μάρεϊ (“Lost in Translation”, “The Grand Budapest Hotel”) είναι ένας παράξενος, φιλήδονος, αποτυχημένος βετεράνος πολέμου που μισεί τους πάντες – ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Η εμμονή του με τον τζόγο, το αλκοόλ και τα περίεργα πλάσματα της νύχτας τον οδήγησαν θριαμβευτικά στον πάτο της ζωής και για να καταφέρει πλέον να συνεχίσει να επιβιώνει στην αποτυχημένη και αξιολύπητη καθημερινότητά του, θα αναλάβει να φροντίζει, επί πληρωμή, το 12άχρονο μελαγχολικό αγόρι της διπλανής πόρτας, τον μοναχογιό της φρεσκοχωρισμένης Μελίσα Μακάρθι (“Bridesmaids”).

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, ο «St Vincent de Van Nys» δεν είναι και το καλύτερο πρότυπο άνδρα και πατέρα, για τον νεαρό Όλιβερ. Μέσα από τα πιο βρόμικα καταγώγια και τις επικίνδυνες φυλές της πόλης, όταν ο ήλιος εξαφανιστεί, ο μικρός Όλιβερ θα γνωρίσει το πραγματικό πρόσωπο της ζωής αλλά θα αποκτήσει παράλληλα και τον πρώτο του αληθινό και αφοσιωμένο φίλο. Στον ρόλο μίας Ρωσίδας στρίπερ, συναντάμε την ακομπλεξάριστα σέξι, Ναόμι Ουότς (“The Impossible”).

 

 

 

Βιετ Κώστας. Υπηκοότης: Ακαθόριστος

Η οδύσσεια ενός σαλονικιού που, από τα Τάγματα Εργασίας των Γερμανών το 1943 στην κεντρική Ευρώπη βρέθηκε λεγεωνάριος της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Αλγερία και στη συνέχεια στην Ινδοκίνα. Αυτομόλησε στο Απελευθερωτικο Μέτωπο «Βιετμίνχ», πολέμησε με το Λαϊκό Στρατό κι έζησε στο Βιετνάμ για είκοσι χρόνια.

Ο Κώστας Σαραντίδης-Nguyen Van Lap συνεχίζει ως σήμερα να βοηθά ενεργά το Βιετνάμ- ιδιαίτερα τα παιδιά-θύματα 3ης γενιάς των βομβαρδισμών με διοξίνη – κι εκείνο ανταποδίδει τιμώντας ιδιαίτερα τον απλό αυτόν έλληνα που, όπως μας λέει, ακολούθησε πάντα το ένστικτό του.

Συνοδευόμενη από πλούσιο αρχειακό υλικό κι αναπλάθοντας τα ταραγμένα χρόνια μέσα απ τη ματιά κάποιου που βίωσε ενεργά τα ιστορικά γεγονότα, η ταινία είναι κι ένας λογισμός πάνω στην εθνική -κι όχι μόνο- ταυτότητα, χαμένη και αποκτημένη.

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚA ΒΡΑΒΕΙA MEDIA 2014 ΕΡΑΣΜΟΣ, Βιέννη 8/10/14

 

 

Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται

Βασισμένη στο βραβευμένο, εικονογραφημένο, παιδικό βιβλίο της Judith Viorst, «Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται» είναι μια απολαυστική οικογενειακή κωμωδία με πολλή δράση και άφθονο γέλιο.

Ο 11χρονος Alexander περνάει πραγματικά τη χειρότερη μέρα της μέχρι τώρα ζωής του. Για αρχή, μία τσίχλα έχει κολλήσει στα μαλλιά του και η μία συμφορά ακολουθεί την άλλη. Η οικογένεια του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που η κακοτυχία θα μεταδοθεί σε όλα τα μέλη. Τα αδέλφια και οι γονείς του ζουν και αυτοί με τη σειρά τους μια φοβερή, απαίσια, καθόλου καλή, για την ακρίβεια πολύ κακή μέρα. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι το η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται είναι απλώς μια παροιμία…

 

 

Πηγή: in.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…