Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας: Spider-Man και Αλεξάντερ ΜακΚουίν

Ο απίθανος Tom Holland επιστρέφει στον ρόλο του υπερήρωα της διπλανής πόρτας στην ταινία «Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του». 

spider man

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του

Σκηνοθεσία: Jon Watts

O Peter Parker αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ και την υπόλοιπη παρέα σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπερηρωικές του ενασχολήσεις, όλα θα ανατραπούν, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury. Mαζί θα ξεσκεπάσουν τις μυστήριες επιθέσεις περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο. Η ταινία διευρύνει το σύμπαν του Spider-Man, βγάζοντας τον Peter Parker από τη γειτονιά του, το Κουινς της Νέας Υόρκης, και ταξιδεύοντάς τον σε όλη την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των διακοπών του, που θα εξελιχθούν στη μεγαλύτερη πρόκληση και την πιο επική περιπέτεια που έχει ζήσει μέχρι τώρα.

Gloria

Σκηνοθεσία: Sebastian Lelio

Η διαζευγμένη Gloria (Julianne Moore) είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που περνάει τις μέρες της σε μία συντηρητική δουλειά γραφείου και τις νύχτες της σε χορευτικές πίστες σε διάφορα κλαμπ, όπου ξεδίνει χορεύοντας. Μετά τη γνωριμία της με τον Arnold (John Turturro) σε μία νυχτερινή έξοδο της, βρίσκεται να ζει έναν αναπάντεχο έρωτα, με όλες τις χαρές και τις επιπλοκές των ραντεβού, της αναζήτησης ταυτότητας της και της οικογένειας.

70 Πεντακοσάρικα

Σκηνοθεσία: Κόλντο Σέρα

Η Ρακέλ πρέπει, πάση θυσία, να βρει 35.000 ευρώ μέσα σε 24 ώρες, για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, που αφορά το παιδί της. Μετά από πολλές αρνήσεις δανειοδότησης από διάφορες τράπεζες, έχει επιτέλους κατορθώσει να πείσει μια τράπεζα να της δώσει το δάνειο. Για κακή της τύχη, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία. Τώρα η Ρακέλ θα πρέπει να φανεί πολύ πιο έξυπνη από τους ληστές προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα. Και βέβαια, όταν μια μάνα έχει να σώσει το παιδί της, ακόμα και οι πλέον τρομακτικές απειλές δεν πρόκειται να την πτοήσουν.

Μια ζωή ταλαιπωρία

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η Γκλόρια είναι μια ταλαιπωρημένη νοικοκυρά, που μένει σ’ ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών στα περίχωρα της Μαδρίτης κι είναι υποχρεωμένη να ξενοδουλεύει για να συμπληρώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με τον άντρα της, Αντόνιο, ταξιτζή στο επάγγελμα, δεν υπάρχει ίχνος επικοινωνίας. Ο 12χρονος γιος τους, Μιγκέλ, είναι ομοφυλόφιλος και με χαρά δέχεται να «υιοθετηθεί» από έναν παιδεραστή οδοντίατρο. Ο 14χρονος γιος τους, Τόνι, πουλά ηρωίνη για ν’ αγοράσει ένα αγρόκτημα στην εξοχή. Η Γκλόρια αναγκασμένη να δουλεύει 18 ώρες το 24ωρο, έχει εθιστεί στις αμφεταμίνες, αλλά τις βρίσκει όλο και πιο δύσκολα χωρίς ιατρική συνταγή, κάτι που την κάνει φοβερά ευερέθιστη. Πρωταρχικός της στόχος είναι να βάλει σε τάξη στη ζωή της, ενώ όλα γύρω της καταρρέουν.

Διακοπές στη Βενετία

Σκηνοθεσία: Ιβάν Καλμπεράκ

Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη , ξεκαρδιστική και καταλυτική περιπέτεια.

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο

Σκηνοθεσία: Nanni Moretti

Κεφάλαιο 1: Στη Βέσπα Ο Moretti εξοργισμένος από το κεντρικό μήνυμα μιας ταινίας που βλέπει στον κινημαγράφο για τη γενιά του, παίρνει τη βέσπα και τριγυρνά στη σχεδόν έρημη καλοκαιρινή Ρώμη. Κεφάλαιο 2: Νησιά Αναζητώντας την ηρεμία για να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας του, ο Moretti επισκέπτεται το συνεργάτη του Τζεράρντο, έναν καθηγητή φιλοσοφίας που έχει από καιρό μετακομίσει στο Λίπαρι, την πρωτεύουσα των απομονωμένων Αιολίδων Νήσων. Σε αντίθεση όμως με όσα προσδοκούσε, συναντά ένα Λίπαρι στους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης, πολύβουο και γεμάτο αυτοκίνητα.

Κεφάλαιο 3: Γιατροί Η ιστορία, στο ξεκίνημα της οποίας ο Moretti διευκρινίζει ότι είναι απολύτως αληθινή, ξεκινά με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να ανακαλύψει από τι πάσχει μέσα από μια περιπέτεια με επισκέψεις σε γιατρούς δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα.

O Κονφορμίστας

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ρώμη, δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας άνδρας, ο Μαρτσέλο ( Ζαν Λουί Τρεντινιάν) ζει μια απόλυτα συμβατική ζωή. Δουλεύει για το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι, είναι παντρεμένος με μια μικροαστή, αλλά κοινωνικά αποδεκτή γυναίκα και πηγαίνει συχνά στην εκκλησία. Όλα κυλούν ήρεμα στη ζωή του μέχρι τη στιγμή που το αφεντικό του, θα του αναθέσει την εκτέλεση του πρώην καθηγητή και μέντορά του στο Παρίσι.

Ο κύριος Βερντού

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν

Ο κύριος Βερντού χάνει τη δουλειά του εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Για να συντηρήσει την ανάπηρη γυναίκα του και το γιο του, αρχίζει να παντρεύεται πλούσιες χήρες και ύστερα να τις εξαφανίζει. Κινηματογραφική μεταφορά του μύθου του Κυανοπώγωνα ο Κύριος Βερντού (Monsieur Verdoux) του Τσάρλι Τσάπλιν βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Henri Landru, ενός Γάλλου απατεώνα που έβαζε αγγελίες στις εφημερίδες με τις οποίες ζητούσε μια χήρα για γάμο, κι έτσι κατάφερε να παρασύρει 10 γυναίκες στο σπίτι του, όπου φαίνεται ότι τις σκότωσε και εξαφάνισε τα πτώματά τους.

McQueen

Σκηνοθεσία: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui

Enfant terrible και γνήσιος οραματιστής της μόδας, αναρχικός προβοκάτορας της πασαρέλας, ένα δειλό παιδί από εργατική οικογένεια του Λονδίνου που κατάφερε να πυρπολήσει τον κόσμο της υψηλής ραπτικής με τις φλογερές δημιουργίες του, τραγικός αυτόχειρας. Αν υπήρχε τρόπος να συνοψίσει κανείς έστω και ελάχιστο από το δαιμόνιο ταλέντο, τον άγρια όμορφο κόσμο και τη μετεωρική πορεία ζωής, τέχνης και θανάτου που πρόλαβε να χαράξει ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν στον σύντομο βίο του, τον εφευρίσκει αυτό το ντοκιμαντέρ. Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τα φαντασμαγορικά σόου του σχεδιαστή, μια πλειάδα επωνύμων, συνεργατών και φίλων που μιλούν αποκαλυπτικά για εκείνον, αισθητική αντίληψη που αντλεί από τις γκραν γκινιόλ εξτρα- βαγκάνζες του και η θεσπέσια μουσική του Μάικλ Νάιμαν γίνονται τα πολύτιμα συστατικά μιας ταινίας που συνεπαίρνει το βλέμμα, ενώ δουλεύει υπογείως ώστε να σου ραγίσει την καρδιά.

Διακοπές στην Ίμπιζα

Σκηνοθεσία: Αρνό Λεμόρτ

O αγαπημένος του ελληνικού κοινού Κριστιάν Κλαβιέ (Θεέ μου, τι σου κάναμε;) (Βρε, καλώς τους!) (Αστερίξ και Οβελίξ), πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία που… μυρίζει θάλασσα, αντηλιακό (και λίγο αλκοόλ).

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…