Οι Ταϊλανδοί ζητούν την παραίτηση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού

[…]

thailandpolitics

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν σήμερα σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ ζητώντας για άλλη μία φορά την παραίτηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου, τις οποίες το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα, θα μποϊκοτάρει.
Η Γινγκλάκ διέλυσε στις 9 Δεκεμβρίου το κοινοβούλιο –έπειτα από την ομαδική παραίτηση και των περίπου 150 βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος- και προκήρυξε εκλογές, αλλά οι διαδηλωτές ζητούν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με στόχο την πολιτική αποδυνάμωση της οικογένειας Σιναουάτρα.
Φωνάζοντας “Γινγκλάκ, βγες έξω” χιλιάδες διαδηλωτές με σφυρίχτρες στο στόμα προκάλεσαν κυκλοφοριακή παράλυση σε πολλούς κομβικούς δρόμους και σε δύο εμπορικές συνοικίες της πρωτεύουσας.
Γύρω από το σπίτι της πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές και την καλούσαν να παραιτηθεί. Η Γινγκλάκ, η οποία μέχρι τις εκλογές είναι υπηρεσιακή πρωθυπουργός, δεν βρίσκεται στην Μπανγκόκ, αλλά περιοδεύει στα βορειοανατολικά της χώρας, εκεί όπου βρίσκεται το αρχηγείο του κόμματός της.
Ο αρχηγός των διαδηλωτών Σουθέπ Τσαουγκσουμπάν του Δημοκρατικού Κόμματος επιθυμεί την αντικατάσταση της κυβέρνησης από ένα μη εκλεγμένο “λαϊκό συμβούλιο”.capital.gr

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…