Newsroom

Newsroom

Oι ταγοί του νόμου και της… «Δράσης» κακοποίησαν άσχημα τον συλληφθέντα Κώστα (Photos)

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε κατασταλτικό όργιο κατά της διαδήλωσης την Πέμπτη συνέλαβαν αναίτια τους διαδηλωτές και προχώρησαν σε ξυλοδαρμό

5f0b1c76825e630a59117d52

Νέες μεγάλες ευθύνες προκύπτουν για τις αστυνομικές δυνάμεις και το κατασταλτικό τους όργιο κατά της διαδήλωσης την Πέμπτη, καθώς όχι μόνο συνέλαβαν αναίτια τους διαδηλωτές, αλλά προχώρησαν σε ξυλοδαρμό, ορισμένων τουλάχιστον απ’ αυτούς. 

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το prin.gr είναι εμφανέστατα τα σημάδια των κτυπημάτων στο πρόσωπο και στα πόδια του συλληφθέντα Κώστα Καλαμπόκα, ενώ είχε και κτύπημα από κλομπ στο κεφάλι!

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πατέρας του Χρήστος Καλαμπόκας, όταν οι γονείς είδαν το παιδί τους τα ξημερώματα της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ και διαπίστωσαν το κτύπημα από κλομπ στο κεφάλι απαίτησαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αξονική εξέταση, κάτι που πραγματοποιήθηκε, ευτυχώς χωρίς να διαπιστωθούν σοβαρότερα προβλήματα.

Η όλη εικόνα του συλληφθέντα διαδηλωτή πάντως αναδεικνύει την αγριότητα με την οποία έδρασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βεβαίως –όταν ξυλοκοπούν έναν διαδηλωτή- του φορτώνουν μετά ένα σωρό κατηγορίες, σε μια προσπάθεια κάλυψης της απαράδεκτης πρακτικής τους. Η περίπτωση του κτυπημένου Κώστα είναι ακόμα πιο εξοργιστική, καθώς μιλάμε για έναν 18χρονο, που μόλις τελείωσε το σχολείο.

Ο Κώστας Καλαμπόκας είναι μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και είχε δραστηριοποιηθεί στο μαθητικό κίνημα, συμμετέχοντας ενεργά στη συλλογικότητα «Ανυπόταχτος Μαθητής», αναπτύσσοντας πολύπλευρη και συνειδητή δράση. Τον Οκτώβριο του 2018, όντας μαθητής της Β’ Λυκείου στο Λύκειο Πεύκης, συμμετείχε σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Όταν οι μαθητές κατάφεραν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, πολλοί θα θυμούνται τη φωτογραφία με τον Κώστα ανεβασμένο με τη ντουντούκα πάνω στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου να φωνάζει στον υπουργό.

«Ήταν μια κίνηση αγανάκτησης, που εκφράζει πολλούς συμμαθητές μου, καθώς αισθανόμαστε πως το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν θέλουν να μας ακούσουν», είπε μετά. Δεν είναι τυχαίο πως δεκάδες μαθητές από το σχολείο του βρέθηκαν στα δικαστήρια των Ευελπίδων την Παρασκευή το πρωί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συμμαθητή τους.

«Κώστα, πέρασες Νομική»

Την Παρασκευή το πρωί, την ώρα που κατέβαινε από την κλούβα στην Ευελπίδων για να παρουσιαστεί στον ανακριτή, ο πατέρας του πρόλαβε να του φωνάξει: «Κώστα, Νομική Αθήνας πέρασες». Λίγη ώρα πριν είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των πανελλαδικών στα λύκεια και ο Κώστας είχε πάει τόσο καλά, που μπορεί να περάσει στη Νομική Αθήνας, όπως επεδίωκε. Τι ειρωνεία, την ώρα που έβγαιναν τα αποτελέσματα, με τις άδικες συλλήψεις, το κτύπημα της διαδήλωσης από τις δυνάμεις καταστολής και την μετέπειτα ταλαιπωρία, ο Κώστας αποκτούσε ποινικές εμπειρίες από πρώτο χέρι…

Σωματεία και μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε νέα κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9.30 π.μ. στα δικαστήρια των Ευελπίδων σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εννιά συλληφθέντες.

Πηγή: Documentonews.gr

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»