Οι συνέπειες της ηχογράφησης δίκης όταν δεν λέγεσαι Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα…

Πολίτης που παρακολουθούσε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εντοπίστηκε από αστυνομικό να ηχογραφεί τη διαδικασία με ένα digital μαγνητόφωνο, το οποίο δεν είχε τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης.

594bbca51dc524cc548b4a16

Γράφει η Δέσποινα Μπρούσαλη

Η αντιμετώπισή του ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, η οποία το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της μήνυσής της κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ηχογραφούσε τη διαδικασία, μέσω μίας φίλης της, με το κινητό της τηλέφωνο.

Η κ Στουρνάρα τότε όχι μόνο δεν συνελήφθη και δεν πέρασε ποτέ από την προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία αλλά κατάφερε να φύγει και ανενόχλητη από το δικαστήριο σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σε αντίθεση με τη φίλη της που «συνελήφθη» να ηχογραφεί και τελικά οδηγήθηκε με περιπολικό στο Α.Τ. Κυψέλης.

Επίσης, τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε προχωρήσει σε μία πρωτοφανή κίνηση: Είχε διαγράψει ο ίδιος το παρανόμως ηχογραφηθέν υλικό, ενώ κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο στη συνέχεια αποδόθηκε αυθημερόν με εντολή εισαγγελέα και χωρίς να διαταχτεί ποτέ πραγματογνωμοσύνη, αν και η συσκευή είχε δυνατότητα καταγραφής και με εικόνα.

Αντίθετα, ο απλός πολίτης που εντοπίστηκε την Τρίτη να τελεί την ίδια πράξη με την κ. Στουρνάρα ταλαιπωρήθηκε υπέρμετρα. Συγκεκριμένα, αμέσως το μαγνητόφωνό του κατασχέθηκε ενώ η πρόεδρος διέταξε την κράτησή του.

Ο πολίτης αφού παρέμεινε επί μιάμιση ώρα στη δικαστική αίθουσα, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο τμήμα Μεταγωγών όπου και κρατήθηκε για μιάμιση ώρα και ακολούθως αρχικά στο ΑΤ Αμπελοκήπων και στη συνέχεια στο τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων όπου και κρατήθηκε για πέντε ώρες.

Τελικώς, ο απλός πολίτης αφέθηκε ελεύθερος, μετά από έντονες διαμαρτυρίες του συνηγόρου του Γιάννη Απατσίδη και αφού γνωστοποιήθηκε ότι θα κινηθούν δικαστικά σε βάρος της εισαγγελίας. Παράλληλα, διατάχτηκε πραγματογνωμοσύνη στη συσκευή καταγραφής.

Κατόπιν όλων αυτών, δικαίως το documentonews.gr κάνει λόγο για “δύο μέτρα και δύο σταθμά που επικρατούν στο χώρο της Δικαιοσύνης” σε ότι αφορά την ηχογράφηση μιας δίκης καθώς και για εισαγγελικές αρχές “που λειτουργούν διαφορετικά” ανάλογα με το αν πρόκειται για έναν απλό πολίτη ή για τη σύζυγο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα.

Πηγή: fmvoice.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…