Newsroom

Newsroom

Οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αγαπημένοι καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι θα ανέβουν τον Σεπτέμβριο στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων για να κλείσουν τo μουσικό τους ταξίδι μετά από την καλοκαιρινή τους περιοδεία. Μεταξύ αυτών το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τις καλύτερες στιγμές των Jethro Tull από τον ίδιο τον Ian Anderson.

57c170921dc524b76a8b4e40

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Τετάρτη 31 Αυγούστου

Μελίνα Κανά & ο Γόης του Θησείου

Φιλική συμμετοχή: Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη,

Μαρία Παπαγεωργίου, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μάρθα Φριντζήλα

Ηλεκτρική εξωστρέφεια και διονυσιακοί σταθμοί της παράδοσης, τρυφεροί διάλογοι φωνής-κιθάρας και απογειωτικές κορυφώσεις, δυνατές ερμηνείες και ενορχηστρώσεις σε παραδοσιακά και λαϊκά, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της μουσικής παράστασης.

Δευτέρα 5, Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Γιάννης Χαρούλης

Θα υποδεχθεί το κοινό με αγαπημένα τραγούδια, μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης. Χωρίς να παύει να πειραματίζεται κάθε φόρα, πάντα με σεβασμό, διατηρώντας την ουσία της μουσικής και των στίχων, μας καλεί να γίνουμε ένα, αγκαλιάζοντας αυτή τη μουσική εμπειρία και τραγουδώντας παρέα.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Παύλος Παυλίδης & B-Movies

Με νέο album μέσα στο 2016 με τίτλο «Μια πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο» που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου από την Inner ear και με τις μέχρι τώρα κριτικές να το κατατάσσουν σαν ένα από τα καλύτερα του, θα μας παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο σε όλη την μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Κ. ΒΗΤΑ

Αυτή τη φορά με αφορμή το νέο του άλμπουμ «Ομόνοια» ξεκινά μια σειρά συναυλιών με αφετηρία την Τεχνόπολη.Μια βραδιά με ηλεκτρονικούς ήχους, ποιήματα, μουσικά κουτιά και μινιμαλιστικές μελωδίες.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου

Το σημαντικό 50χρονο έργο του μεγάλου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου Μάνου Ελευθερίου, τιμάται με μια μοναδική συναυλία-αφιέρωμα. Τα Παραπονεμένα λόγια, Σ΄αυτή τη γειτονιά, Ατέλειωτη εκδρομή και Άμλετ της Σελήνης είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν στην ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά από τις φωνές αγαπητών, στο κοινό, ερμηνευτών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Ανδρέου.

Οι 16 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο αφιέρωμα είναι οι: Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κούτρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Μεράντζας, Ηρώ Σαΐα, Απόστολος Ρίζος, Ζαχαρίας Καρούνης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κορίνα Λεγάκη, Γιάννης Μαθές.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Γιάννης Αγγελάκας

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C – η μπάντα που βγαίνει στον δρόμο μαζί του τον τελευταίο χρόνο εκτός από την προσεχή τους δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουν στο στούντιο θα ακουστούν και επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως τώρα.

Τους 100°C αποτελoύν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αναστάσης Βουκυκλαράκης στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης.

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Ορέστης Ντάντος.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

Μελίνα Ασλανίδου

Με καινούρια μπάντα η τραγουδίστρια σε ένα πρόγραμμα «προσωπική επιλογή», από αγαπημένα της τραγούδια. Ένα πολύφωνο μωσαϊκό, ένα ρεπερτόριο με μελωδίες που αγαπούν τους στίχους, μια περιπλάνηση σε μονοπάτια που το λαϊκό φλερτάρει με το παραδοσιακό, που το κλασικό συναντά νέα δροσερά τραγούδια.

Tετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Τραγουδούν οι: Ματούλα Ζαμάνη & Αλέξανδρος Κούστας

Έχοντας πάντοτε στο πλευρό του τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες του, θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Σωκράτης Μάλαμας

Αλλοτε με τον ηλεκτρικό ήχο της μπάντας, άλλοτε με τα πιο λαικά τραγούδια αλλά πάντα και με ακουστικές στιγμές που καθηλώνουν, το μουσικό ταξίδι των εμφανίσεων του είναι κάθε φορά καινούργιο και συναρπαστικό.

Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

DJANGOFEST ATHENS 2016

Το φεστιβάλ επιστρέφει στην Αθήνα για 7η συνεχόμενη χρονιά. Η μεγαλύτερη γιορτή της gypsy jazz στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει σεμινάρια και εργαστήρια, εκθέσεις χειροποίητων οργάνων, προβολές, παιδικό διαδραστικό παιχνίδι και πολλά δρώμενα.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

LP (Laura Pergolizzi)

Η LP (Laura Pergolizzi), που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι μια τραγουδίστρια που τον τελευταίο καιρό έχει αγαπήσει ιδιαίτερα το ελληνικό κοινό, μέσα από το δημοφιλές κομμάτι της Lost On You.

Δευτέρα 26, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

20 χρόνια Σταυρός του Νότου

Ο Σταυρός γιορτάζει τις δύο δεκαετίες του στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας συγκεντρώνοντας στη σκηνή της Τεχνόπολης όλους εκείνους τους παλιούς και νέους καλλιτέχνες, τους μουσικούς και τους συνθέτες που έγραψαν ιστορία και ενηλικιώθηκαν παρέα με τον Σταυρό του Νότου αυτά τα 20 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη γιορτή αυτή, ενώ το σύνολο των εσόδων του φεστιβάλ θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σάββατο 1η Οκτωβρίου

The best of Jethro Tull performed by Ian Anderson

Μετά από 3.000 συναυλίες σε 40 χώρες κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών, ο Ian Anderson έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της μουσικής. Αναγνωρίζεται ευρέως ως ο άνθρωπος που εισήγαγε το φλάουτο στη μουσική ροκ, έχει δεχτεί πολλές τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στην μουσική και του έχει απονεμηθεί το διδακτορικό δίπλωμα στη λογοτεχνία τόσο από το Heriot Watt University του Εδιμβούργου, όσο και από το Πανεπιστήμιο του Dundee.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τις καλύτερες στιγμές των Jethro Tull από τον ίδιο τον Ian Anderson σε μια και μοναδική εμφάνιση.

Πηγή: in.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…