Newsroom

Newsroom

Οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου λείπουν από τον υπολογιστή Διώτη

Η ύπαρξη τουλάχιστον τρίτου USB, αλλά και η απουσία των ονομάτων των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκύπτουν από τη…

diotis

Η ύπαρξη τουλάχιστον τρίτου USB, αλλά και η απουσία των ονομάτων των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκύπτουν από τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στο φορητό υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, η οποία εστάλη στη Βουλή από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Σημειώνεται πως μέχρι τώρα είχε γίνει γνωστό πως υπήρχαν δύο USB, αυτό που φέρεται να έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη κι αυτό που φέρεται να έδωσε ο τελευταίος στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το τρίτο USB «μπήκε» για πρώτη φορά στον υπολογιστή του κ. Διώτη στις 15/7/2011, ενώ η τελευταία σύνδεσή του έγινε στις 16/1/2012. Την ίδια ώρα, στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ βρέθηκαν συνολικώς 2.059 αρχεία, αλλά όχι τα τρία αρχεία των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου. Στην πραγματογνωμοσύνη, εξάλλου, αναφέρεται πως το USB που έδωσε ο κ. Διώτης στον κ. Βενιζέλο «μπήκε» στον υπολογιστή του πρώτου στις 8/7/2011 στις 14:01:41 μ. μ. κι αποσυνδέθηκε από τον υπολογιστή του το ίδιο βράδυ στις 23:01:44.

Στο μεταξύ, η Προανακριτική αναμένεται να ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για το ποιά πρόσωπα από τη Λίστα Λαγκάρντ έκαναν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για επαναπατρισμό κεφαλαίων το επίμαχο διάστημα που ο κ. Παπακωνσταντίνου τη διατηρούσε στην κατοχή του.