Newsroom

Newsroom

Οι σχέσεις εξάρτησης φραουλοπαραγωγών-τοπικών παραγόντων

Όπως συμβαίνει οπουδήποτε αλλού, έτσι και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας κάποιοι βρίσκουν και τα κάνουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι φραουλοπαραγωγοί,…

manolada

Όπως συμβαίνει οπουδήποτε αλλού, έτσι και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας κάποιοι βρίσκουν και τα κάνουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι φραουλοπαραγωγοί, οι οποίοι λειτουργούν στην περιοχή σαν κράτος εν κράτει, διαθέτουν την κάλυψη-συνενοχή τοπικών παραγόντων με τους οποίους συνδέονται με μια σχέση πελατειακής εξάρτησης.

Την ίδια ώρα, εκεί που χρωστούσαν στα θύματα από το Μπαγκλαντές, θέλουν να τους πάρουν και το “γάιδαρο”. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μεταφέρονται μετανάστες από το Νοσοκομείο του Ρίου και μετανάστες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο μακελειό της Μανωλάδας στα δικαστήρια της Πάτρας για να περάσουν αυτόφωρο επειδή δεν έχουν χαρτιά. Δικηγορικές πηγές, μάλιστα, δε διστάζουν να μιλήσουν για προσπάθεια συγκάλυψης, καθώς και φίμωσης των μαρτύρων.

Στο μεταξύ, για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά και για εμπόριο ανθρώπων κατ’ επάγγελμα διώκεται, μεταξύ άλλων, ο συλληφθείς εργοδότης-φραουλοπαραγωγός των αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, οι οποίοι πυροβολήθηκαν από τρεις επιστάτες επειδή είχαν το «θράσος» να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Οι φυσικοί αυτουργοί αναζητούνται και κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το www.koutipandoras.gr πληροφορείται πως έχει συλληφθεί κάτοικος χωριού κοντά στην Αμαλιάδα για υπόθαλψη των δραστών.