Newsroom

Newsroom

Οι Σαμαρικοί της ΝΔ στέλνουν το δικό τους μήνυμα (εικόνα)

Μια φωτογραφία όλο νόημα ανέβασε ο Μάκης Βορίδης μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή

Σαμαράς 1

Στη φωτογραφία που ανέβασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο πυρήνας του «σαμαρικού μπλοκ» της ΝΔ, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το στίγμα της πολιτικής κατεύθυνσης της ΝΔ, όπως εκφράζεται και μέσα από την επίσημη στάση της για το Μακεδονικό.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο ίδιος με τον Αντώνη Σαμαρά και αρκετούς από τους βουλευτές του κόμματος που ανήκουν στην πιο δεξιά πτέρυγά της ΝΔ, όπως οι Άδωνης Γεωργιάδης και Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και οι «δελφίνοι» του πρώην πρωθυπουργού, Νότης Μηταράκης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης και Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, μια τέτοια φωτογραφία σε μια περίοδο που η ΝΔ προσπαθεί μετά κόπων και βασάνων να φανεί ενωμένη.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν η «σχολή Σαμαρά» όχι μόνο δεν έχει εκλείψει με την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από την προεδρία του κόμματος, αλλά συνεχίζει να διαμορφώνει «γραμμή» στη ΝΔ.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν μία τέτοια κίνηση να μην δημιουργεί ερωτηματικά για το μήνυμα που θέλει να στείλει το «σαμαρικό μπλοκ» στη ΝΔ, κι ακόμα περισσότερο στους «καραμανλικούς» της ΝΔ, ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη περίσταση, όπως αυτή της συζήτησης για το Μακεδονικό.