Newsroom

Newsroom

Οι ρωσικές "υπερκορβέτες" με τους πυραύλους κρουζ έφτασαν στην Βαλτική – Έντονη ανησυχία στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία ενίσχυσε το στόλο της στην Βαλτική στέλνοντας στον θύλακα του Καλίνιγκραντ δύο μικρά πλοία που όμως έχουν την ικανότητα να εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ.

5810a3f41dc52441258b4825

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με το Reuters έγινε για να αντιμετωπιστεί αυτό που σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Izvestia είναι μια ανησυχητική για την Ρωσία αυξανόμενη ΝΑΤΟική παρουσία στην περιοχή.

Αν και δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την Μόσχα η αναφορά αυτή αναμένεται να ανεβάσει την ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας που ήδη είναι τεταμένες μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας.

Η αποστολή των πλοίων αυτών έρχεται σε μια στιγμή που το ΝΑΤΟ ετοιμάζει την μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων του στα σύνορα με την Ρωσία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με την Izvestia πρόκειται για τις «υπερκορβέτες» Serpukhov και Zeleny Dol της κλάσης Buyan που σύντομα θα ενταχθούν σε μια νέα πρόσφατα ιδρυθείσα μονάδα.

Τα δύο αυτά πλοία άφησαν τον ναύσταθμό της Μαύρης Θάλασσας νωρίτερα αυτόν τον μήνα προκειμένου να συμμετάσχουν ναυτικές ασκήσεις της Μόσχας στην Μεσόγειο.

Οι κορβέτες αυτές αποκαλούνται και «υπερκορβέτες» καθώς μπορούν να εκτοξεύσουν του πυραύλους κρουζ τύπου Kalibr που έχουν βεληνεκές τουλάχιστον 1500 χιλιόμετρα

Αν και κάποιες εκδόσεις των πυραύλων αυτών μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές στην συγκεκριμένη περίπτωση εικάζεται πως έχουν συμβατικές κεφαλές.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και της Σουηδίας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός