Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες μιλούν για fake news – «Δεν μπορούσαμε να τη σβήσουμε σε μία μέρα»

Επιστολή από τον επικεφαλής της ομάδας των Ρουμάνων πυροσβεστών προς τον Νίκο Χαρδαλιά 

199128357 4205171499598078 6250786375148891683 n

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις που από χθες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, χαρακτηρίζοντας τα ως fake news.

Στην επιστολή αναφέρει: «Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε πως οι φωτιές που αναπτύχθηκαν στα σημεία που επιχειρούσαμε υπό τις οδηγίες του Έλληνα επικεφαλής μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα. Επιχειρούσαμε στην περιοχή ανάμεσα στο Σπαθάρι και στα Καλύβια στην Εύβοια προκειμένου να κρατήσουμε την γραμμή για τον έλεγχο της φωτιάς. Η μονάδα μας έχει πολύ καλή συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες όπως και με τις τοπικές αρχές, τονίζοντας κάτι τέτοιο όποτε έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Κατά την διάρκεια των κοινών μας επιχειρήσεων στο πεδίο, πάντα παρατηρούσαμε την αφοσίωσή τους στην μάχη ενάντια στις δασικές πυρκαγιές, έτσι δεν είπαμε ποτέ ότι προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά».

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης συνεχίζει λέγοντας πως: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις ελληνικές αρχές και τους Έλληνες πυροσβέστες στις δύσκολες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζουν. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας αφορά στην αλληλεγγύη και βοηθά πληττόμενες χώρες σε δύσκολες στιγμές. Αυτή ήταν μία από τις αρχές πάνω στις οποίες όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνήσαμε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τον αξιωματικό από το Κέντρο Έκτακτης Ανταπόκρισης και Συντονισμού από τις Βρυξέλλες. Η αποστολή μας είναι να καταστείλουμε και να σβήσουμε τις δασικές πυρκαγιές, χωρίς να έχουμε αρμοδιότητες όσον αφορά την πρόληψη πυρκαγιών».

Υπενθυμίζεται ότι από χθες κάνει τον γύρω του διαδικτύου η δήλωση του επικεφαλής της δύναμης τους στην Ελλάδα, ο οποίος υποτίθεται πως είχε δηλώσει ότι «η φωτιά θα μπορούσε να έχει σβήσει από την πρώτη ημέρα»

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους