Οι ψυχικά νοσούντες και οι υγιείς Δεξιοί

Ομολογώ ότι θα ήθελα πολύ να βλέπω τον Υπουργό Μάκη Βορίδη την ώρα που άκουγε τα περισπούδαστα περί ψυχικώς νοσούντων και άλλων δαιμονίων της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου.

EK Michailidou

Ίσως, και το… παράπονο του. Μιας και εκείνος, δηλωμένος χουντικός, δεν καταδέχτηκε να ευτελίσει τους αντιπάλους του ως ψυχασθενείς. Και αυτό γιατί το newspeak της Νέας Δεξιάς, αυτής που αρέσκεται να αποκαλείται «φιλελεύθερη», είναι ακόμη ποιο χυδαίο και απείρως πιο επικίνδυνο από αυτόν της φασιστικής ακροδεξιάς.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε το Φασισμό όταν κάποιος εμφανίζεται στη σκηνή και φωνάζει “να ανοίξει πάλι το Άουσβιτς“ παρά να τον αντιμετωπίσουμε με τα αθώα του προσωπεία».

Μας εξήγησε η κ. υφυπουργός ότι η Δεξιά δε διαθέτει «ιστορικό αφήγημα», γιατί μαθές «έχουν κάτι εκδόσεις κακές, η γλώσσα είναι χειρότερη και για το περιεχόμενο, την επιχειρηματολογία, καλύτερα να μη μιλήσω».

Θα έπρεπε βέβαια να γνωρίζει ότι ταγματαλήτες, μαυραγορίτες, καραβανάδες, αργυρώνητοι, μιζαδόροι και βασανιστές, μάλλον ήταν δύσκολο να διαθέτουν ένα πειστικό αφήγημα. Φάνηκε άλλωστε το… αφήγημα της Δεξιάς στις χυδαία στημένες δίκες των βασανιστών της Χούντας.

Η Χούντα στην Ελλάδα κα Υφυπουργέ, δεν έτυχε, πέτυχε. Η οργάνωση των συνταγματαρχών δε δημιουργήθηκε από το πουθενά. Είχε τις ρίζες της στα τάγματα Ασφαλείας και στους Χίτες. Μετά την απελευθέρωση, αυτοί, όχι μόνο δεν οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη ως προδότες, αλλά χρίστηκαν «πατριώτες» και εντάχθηκαν στον εθνικό στρατό με μισθό τακτικών αξιωματικών. Κι είναι αυτοί οι ίδιοι που συγκροτούν την οργάνωση ΙΔΕΑ και δικτυώνονται με τη CIA. Μετά την απόρριψη του σχεδίου Άτσεσον από τον Μακάριο και τον Γεώργιο Παπανδρέου, του σχεδίου που προβλέπει διχοτόμηση της Κύπρου και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία, είναι ο Πρόεδρος Τζόνσον που απαντάει «Γαμώ το Σύνταγμά σας τη Βουλή , και την Δημοκρατία σας. Η Αμερική είναι ελέφαντας κι εσείς είστε ψύλλοι. Θα βάλω τον ελέφαντα να σας απορροφήσει και να διαβιβάσετε στον Πρωθυπουργό σας (Γεώργιο Παπανδρέου) ότι είναι λίγα τα ψωμιά σας».

Και κάπως έτσι, τον Ιούλιο του ’65 ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου οδηγείται σε παραίτηση από το Παλάτι και ακολουθούν οι γνωστές αθλιότητες της Αποστασίας. Οι πρωταγωνιστές Νόβας, Τσιριμώκος, Στ. Στεφανόπουλος, Κων/νος Μητσοτάκης είναι σε αγαστή συνεργασία με το Παλάτι, τoν σταθμάρχη CIA στην Αθήνα, τον στρατό, την Αμερικανική πρεσβεία, το ΝΑΤΟ. Το χρήμα ρέει πλούσιο και άφθονο… Άλλωστε σε τούτο τον τόπο, μόνο οι «ψυχικά νοσούντες» δεν μιζώνονται.

Οι… ψυχικά νοσούντες λοιπόν, οι πατεράδες μας, έκαναν συγκλονιστικές διαδηλώσεις ουρλιάζοντας «Μητσοτάκη κάθαρμα», αντήχησε η Αθήνα στην κηδεία του Σωτήρη Πέτρουλα από το «Τούμπα Δολοφόνε, Μητσοτάκη Αλ Καπονε».

Από κει και πέρα το μόνο που ειχε ενδιαφέρον ήταν ποιοι θα προλάβαιναν να κάνουν το πραξικόπημα. Οι Στρατηγοί ή οι Συνταγματάρχες.

Αυτή είναι η Ιστορία κ. υφυπουργέ, και αυτό και το… αφήγημα. Γιατί αυτή είναι η Δεξιά.

Ας προτείνουμε λοιπόν στην κ. υφυπουργό, αντί να ρητορεύει τις γελοίες – γιατί ακόμη κι η αθλιότητα θέλει το ταλέντο της – κοινωνιολογικές αναλύσεις της Νέας Δεξιάς να ακολουθήσει στους λόγους της το δόγμα Γεωργίου Παπαδόπουλου, όπως αυτός το περιέγραψε το 1968, στο πόνημα του «Το Πιστεύω μας». Γράφει λοιπόν ο Δικτάτορας:

«Μην ασχολείσθε με το παρελθόν, ρίξατε παραπέτασμα πίσω σας και δείτε το μέλλον. Η λήθη είναι μέθοδος αναδημιουργίας, είναι μέθοδος εξυγιάνσεως. Η Ελλάς έχει ανάγκην όλων των Ελλήνων. Χέρι – χέρι πιασμένοι όλοι, σεις το αυριανό μέλλον του Έθνους, ας ξεχάσετε κάτι που σας χωρίζει, και τοποθετημένοι σωστά κατά την περίοδον ταύτη ας προπαρασκευάσητε τους εαυτούς σας ικανούς μαχητές της αύριον δια το Έθνος»

Κι εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια των… ψυχικώς νοσούντων, μπορούμε να σας υποσχεθούμε κ. υφυπουργέ, ότι δεν θα ακολουθήσουμε τις προσταγές του Γεώργιου Παπαδόπουλου και των επίγονων του. Αντίθετα, θα κρατάμε φυλακτό τη δική τους Ιστορική Μνήμη.

Γιατί ξέρετε κ. υφυπουργέ, εμάς δεν μας κληρονόμησαν κτηνώδεις περιουσίες από δωσιλογισμό, μαυραγοριτισμό και μίζες Αποστασίας. Βιβλιοθήκες, αξιοπρέπεια και μνήμες αγώνων είναι ότι μας κληροδότησαν.

Αλλά μας δώρισαν και κάτι που είναι ακόμη πιο σημαντικό και από αυτά. Την ικανότητα να αναγνωρίζουμε τον Φασισμό όχι μόνο στο λόγο του κάθε Ακροδεξιού Βορίδη και Γεωργιάδη αλλά ΚΑΙ στο newspeak της Νέας Δεξιάς σας.

Μας κληροδότησαν επίσης χιούμορ. Για να γελάμε με τα κακέκτυπα Πρέκα που μέσα σε οργιώδεις εκρήξεις τεστοστερόνης φωνάζουν «αν είστε παλληκάρια χτυπήστε εμένα». Και είναι οι ίδιοι, αυτοί που πριν λίγα χρόνια ξεναγούσαν το πανελλήνιο στον συζυγικό τους βίο, εκείνον, με τις μαφίες και τις εταιρίες δολοφόνων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…