Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι αθώοι…

Η Χ.Α δεν εμφανίστηκε σήμερα. Έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια. Από την Κατοχή. Από το μετεμφυλιακό παρακράτος της δεξιάς. Από τη δολοφονία του Λαμπράκη. Από τη Χούντα. Η σημερινή νεοναζιστική οργάνωση είναι συνέχεια των ταγμάτων ασφαλείας και των κουκουλοφόρων συνεργατών των Γερμανών στην κατοχή.

WolfensteinIn2017c BethesdaSoftworks Ringer

Στις εκλογές της 9/10/2012, η Χ.Α, προτού δολοφονήσει τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα, μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή, παίρνοντας 440.966 ψήφους. Μετά την δολοφονία των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα, σε 4 διαδοχικές εκλογές από τον Ιανουάριο του 2015,έως τον Ιούλιο του 2019 την ψήφισαν 388.387, 379.722, 275.734, 165.620 Έλληνες πολίτες. Άνθρωποι που αγνόησαν την δολοφονική δράση της. Που θεώρησαν την δολοφονία δύο ανθρώπων υποδεέστερο, δευτερεύον ζήτημα. Δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα και έδωσαν την ψήφο τους στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Το ερώτημα που πάντα τίθεται είναι το εξής: Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που ψήφισαν Χ.Α; Προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως σκέφτονται. Να βρούμε ελαφρυντικά. Μιλάμε για την οικονομική κρίση, για την φτώχεια. Όμως αρκούν αυτά για να δικαιολογήσουν την ψήφο σε μια εγκληματική δολοφονική οργάνωση;

Όχι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν το ακαταλόγιστο. Όταν ψήφιζαν, ήξεραν πολύ καλά τι ψήφιζαν. Είχαν πλήρη επίγνωση των πράξεων τους. Ψήφιζαν τους δολοφόνους του Λουκμάν και του Φύσσα. Ψήφιζαν μια εγκληματική οργάνωση ναζιστών. Ακόμα και σήμερα, μετά την καταδίκη της Χ.Α, προσπαθούν μέσω των κοινωνικών δικτύων να τους υπερασπιστούν, να κάνουν συμψηφισμούς να τους δικαιολογήσουν. Οι ψηφοφόροι της Χ.Α δεν είναι αθώοι. Τους έχει πιτσιλίσει το αίμα που έχυσε η εγκληματική οργάνωση.

Η Χρυσή Αυγή γοήτευσε με την απανθρωπιά της πολλά λούμπεν στοιχεία. Ασκούσε όμως και μια σαδομαζοχιστική έλξη σε υποτιθέμενα εξευγενισμένα τμήματα του πληθυσμού. Η θεωρία περί μιας σοβαρότερης Χ.Α του Μπάμπη Παπαδημητρίου, είναι η γέφυρα που προσπάθησε να ενώσει τους μαχαιροβγάλτες με τη κυριλέ δημοσιογραφία των καναλιών της διαπλοκής. Με την προσπάθεια ξεπλύματος τους. «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας… Διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί μου, όταν μου μιλούν έχουν μια ευγένεια απέναντί μου…», έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους;» αναρωτιόταν ο Άρης Πορτοσάλτε απευθυνόμενος στον παρανοϊκό Κασιδιάρη.

Όταν λοιπόν αναρωτιόμαστε, τηρουμένων των αναλογιών, για την στάση των Γερμανών απέναντι στον Χίτλερ και τους Ναζί, ας κοιτάξουμε λίγο τα του οίκου μας. Η Χ.Α θα μπει στη φυλακή. Είναι λύτρωση, βαθειά ανάσα ελευθερίας, αίσθημα δικαίου. Οι δικαστές καταδίκασαν την Χ.Α. Όχι η εισαγγελέας.

Οι χιλιάδες πολίτες που μαζεύτηκαν έξω από το δικαστήριο την μέρα της απόφασης, ήταν η η αδιαπραγμάτευτη απόφαση της κοινωνίας των πολιτών: Οι Ναζί δεν είναι αθώοι.

H Μάγδα Φύσσα κι ο Χαντίμ Χουσεΐν Λουκμάν όλο αυτά τα χρόνια ήταν φωνή της συνείδησης μας. Όταν η Μπακογιάννη μιλούσε για το Savoir Vivre του σεις και του σας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αναζητούσε μια σοβαρότερη ναζιστική οργάνωση κι ο Άρης Πορτοσάλτε συμβούλευε έναν φίλο ότι κάτι πρέπει να κάνει, ώστε να μην τον πιάνουν στο στόμα τους, η Μάγδα Φύσσα κι ο Χαντίμ Χουσεΐν Λουκμάν, κραύγαζαν όσο πιο δυνατά μπορούσαν, ώστε να τους ακούμε, όλοι οι υπόλοιποι και να μην ξεχνιόμαστε: Δεν είναι αθώοι. Είναι δολοφόνοι. Δολοφόνησαν τα παιδιά μας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…