Newsroom

Newsroom

Οι ψαράδες, οι αιμοδότες και οι πιτσιρικάδες από τον Νέο Βουτζά είναι η ελπίδα μας

Συγκίνηση προκαλεί η στάση χιλιάδων ανθρώπων που εθελοντικά προσφέρουν από χθες ότι μπορούν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Οι ψαράδες, οι άνθρωποι που προσφέρουν τα σπίτια τους για να μείνουν οι πληγέντες, τα νέα παιδιά από τις πληγείσες περιοχές που παράτησαν τις κατεστραμμένες περιουσίες τους και πήγαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους του αλλά και οι δεκάδες εθελοντές αιμοδότες που μάζεψαν φιάλες αίματος για όλους εκείνος που το έχουν ανάγκη.

5b56f9041dc52487558b45de 1

Άφησαν τα καμένα σπίτια τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους

Μια ανθρώπινη αλυσίδα από εθελοντές έχει δημιουργηθεί ώστε να προσφερθεί βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φύγουν.

Νεαρά παιδιά που τα σπίτια τους έχουν καεί βρίσκονται δίπλα στα κλιμάκια της πυροσβεστικής και βοηθούν στο εντοπισμό αγνοουμένων ενώ παράλληλα μεταφέρουν νερά και είδη πρώτης ανάγκης σε σημεία που παραμένουν κάτοικοι της περιοχής που έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους

Η ανθρώπινη αλυσίδα ξεκινάει από τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας που στέλνουν ή πηγαίνουν κατ’ ιδιαν τρόφιμα και νερά στο Δημαρχείο Ραφήνας και από εκεί τα νεαρά παιδιά φεύγουν με κάθε τρόπο να πάνε στις περιοχές που έκαψε η φονική φωτιά.

Προσφέρουν τα σπίτια τους

Η ανθρώπινη προσφορά έχει ξεκινήσεις από χθες όπου εκατοντάδες χρήστες των social Media με αναρτήσεις τους προσφέρουν τα σπίτια τους για να μείνουν οικογένειες αλλά και χώρους για να φιλοξενήσουν κατοικίδια . Άνθρωποι δημοσιεύουν όνομα επίθετο και κινητά τηλεφωνά για να τους καλέσουν όσους έχουν ανάγκη .

Οι ψαράδες πάντα βοηθούν

Αυτό όμως που συγκλόνισε των κόσμος είναι αυτοί οι ψαράδες που για άλλη μια φορά βρέθηκαν εκεί που έπρεπε και έσωσαν να ανθρώπινες ζωές .Η περιγραφή ενός ψαρά στο facebook είναι σπαρακτική «Ξάφνου βλέπουμε σινιάλα από διάφορες ακτές και ουρλιαχτά σε βοήθεια. Καιγόταν μέχρι και η άμμος, σπίτια, δένδρα, αυτοκίνητα, φορτηγά. Πλησιάζουμε και φορτώνουμε κόσμο με χίλια ζόρια αφού ήταν γεμάτο ξέρες το μέρος και δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε. Κλάματα ο κόσμος, ουρλιαχτά “καιγόμαστε σας παρακαλώ θα σας δώσω όλη την περιουσία μου”,ο ένας, “σας παρακαλώ ψάχνω τα δύο μωρά μου και τη γυναίκα μου” ο άλλος.

Το νοσοκομείο «διώχνει» τους αιμοδότες

Μαζική ήταν και η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στο Σισμανόγλειο . Γύρω στις 2 το μεσημέρι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί τους αιμοδότες να δώσουν αίμα για τους τραυματίες μέσα σε λίγες ώρες άνθρωποι από όλες τις περιοχές της Αθήνας καταφθάνουν στο νοσοκομείο. Η ουρά που σχημάτισαν οι εθελοντές ξεπερνούσε κάθε προσδοκία . Πλέον το νοσοκομείο «διώχνει» γιατί η ανάγκη έχει καλυφθεί .

Καμπιαγιάννης: «Όσο δεν φεύγει ο Βαρτζόπουλος, ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επόμενη γυναικοκτονία»

InCollage 20240430 142826483

Καμπιαγιάννης: «Όσο δεν φεύγει ο Βαρτζόπουλος, ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επόμενη γυναικοκτονία»

Μέσω προσωπικής του ανάρτησης στο Facebook, ο γνωστός δικηγόρος αποδόμησε με τον πιο εύστοχο και επιστημονικό…

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

Αλεξιάδου

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

«Όπως την είπα και τώρα σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Δεν πρέπει να έχει…

Καλλιάνος: Aπάντησε για τα «50 τηλέφωνα» στον Άδωνι – «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ» (video)

InCollage 20240430 131149736

Καλλιάνος: Aπάντησε για τα «50 τηλέφωνα» στον Άδωνι – «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ» (video)

«Του λέω "Άδωνι θα πεθάνει ο πατέρας μου" και μου λέει "Γιάννη δεν είμαι εγώ…