Οι πρώτες ασκήσεις με πραγματικά πυρά από το Κινεζικό αεροπλανοφόρο (ΦΩΤΟ)

Οι πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά από κινεζικά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο της χώρας είναι γεγονός.

NewsRoom 16/12/2016 | 12:39

Οι ασκήσεις έγινα στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κορέα

Σύμφωνα με το Reuters, η αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Κίνας στην νότια Σινική Θάλασσα έχει εγείρει ανησυχίες στις ΗΠΑ που κατηγορεί το Πεκίνο για στρατιωτικοποίηση ναυτικών οχυρών και συχνές αεροναυτικές περιπολίες.

Στην περιοχή που κάνει τις ασκήσεις η Κίνα δεν υπάρχουν διεκδικήσεις από άλλες χώρες αλλά έρχονται σε μια περίοδο που εγείρονται νέες ανησυχίες μετά το πρόσφατο τηλεφώνημα του Ντόναλντ Τραμπ στην πρόεδρο της Ταϊβάν, που αναστάτωσε το Πεκίνο.

Δέκα πλοία και δέκα αεροσκάφη της Κίνας προχώρησαν σε ασκήσεις αέρος-αέρος, αέρος – επιφανείας και επιφανείας-αέρος με ευρεία χρήση πυράυλων.

Το Σοβιετικής κατασκευής κινεζικό αεροπλανοφόρο Λιανονινγκ συμμετείχε στη άσκηση απογειώνοντας τα μαχητικά Shenyang J-15 που μεταφέρει, τα οποία έπληξαν με πραγματικά πυρά καταστρέφοντας στόχους επιφανείας.

Το Λιανονίνγκ έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν σε ασκήσεις αλλά η Κίνα χρειάζεται ακόμα πολλά χρόνια ώστε να φέρει τις επιχειρήσεις αεροπλανοφόρων στο επίπεδο των ΗΠΑ

Το πρόγραμμα αεροπλανοφόρων της Κίνας ως απόρρητο κρατικό μυστικό

Σύμφωνα με το αμερικανικό πεντάγωνο το Πεκίνο έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει πολλά αεροπλανοφόρα μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Οι ασκήσεις με το Λιανονίνγκ είναι σύμφωνα με Κινεζικά κρατικά ΜΜΕ το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη εγχώρια κατασκευασμένων αεροπλανοφόρων μέχρι το 2020