Oι πρωτοβουλίες του Δημητριάδη και η Initiative

Η απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει 11 εκατομμύρια, δήθεν για να ενημερώσει το κοινό για την πανδημία, αποτελεί μία πλευρά όσων σκανδαλωδώς εξελίσσονται με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης.

4883171

Η ίδια κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, είχε αποφασίσει την δωρεάν μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Θα μπορούσε επίσης να ζητήσει την εθελοντική προσφορά των εκδοτών. Ποιος μπορούσε να αρνηθεί δωρεάν καταχωρήσεις, όταν μάλιστα ήδη άνθρωποι των εφημερίδων είναι σε νοσοκομεία και εντατικές; Κανένας.

Υπάρχει όμως και η άλλη σκανδαλώδης πλευρά. Η ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία, την Initiative, στελέχη της οποίας έχουν στενές σχέσεις με το Μαξίμου. Αν υποθέσουμε πως καλώς δίνονται τα 11 εκατομμύρια, με ποιο κριτήριο δίνονται στη συγκεκριμένη εταιρεία; Ας αφήσουμε το θέμα του διαγωνισμού, για τον οποίο θα απαντήσουν πως πίεζε ο χρόνος. Έστω. Ζήτησαν από 10-20 εταιρείες από τις πολλές που υπάρχουν στην Ελλάδα να απαντήσουν εντός τριών ημερών με τι ποσοστό κέρδους θα ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν μια δουλειά 11 εκατομμυρίων; Η Initiative για παράδειγμα , όπως αναφέρει η σύμβαση, θα έχει ποσοστό κέρδους 3% (εδώ γελάμε, αλλά τα κόλπα με τις επιστροφές και τις τιμολογήσεις επιστροφών θα τα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση). Γιατί αυτό κρίθηκε ικανοποιητικό και δόθηκε η δουλειά στη συγκεκριμένη εταιρεία; Μήπως υπήρχε άλλη εταιρεία με 2,5 %; Ή μήπως η εταιρεία αυτή, πέραν των σχέσεων με το Μαξίμου και έναν ακόμη ενδιάμεσο, έχει και κάποια άλλα πλεονεκτήματα που δεν έχουν οι υπόλοιπες εταιρείες;

Η ανάθεση για την υλοποίηση τόσο μεγάλης σύμβασης, νομιμοποιήθηκε στα μουλωχτά μέσα από Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την πρόβλεψη πως «ίσως χρειαστεί να γίνει ανάθεση» και άλλες τέτοιες γενικότητες με πολύ συγκεκριμένη όμως σκοπιμότητα. 

Για να γίνει όμως ανάθεση χωρίς καν την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες, σημαίνει πως η συγκεκριμένη εταιρεία πρέπει να έχει χαρακτηριστικά και παροχή υπηρεσιών που την καθιστούν μοναδική. Διαφορετικά η ανάθεση και οι δαπάνες είναι παράνομα. Και υπόλογοι ποινικά, υποστηρίζουν νομικοί, είναι τόσο ο Γραμματέας και ανιψιός του Πρωθυπουργού με την πρωτοβουλία, όσο και η εταιρεία. 

Και πόσες φορές να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα της σκευωρίας όταν επεμβαίνει ο Εισαγγελέας; 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…