Οι πρωταθλητές των fake news δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα (εικόνες)

Η ψευδής είδηση για τον θάνατο του Κώστα Γαβρά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις με διάφορους -από δημοσιογράφους και πολιτικούς μεμονωμένα μέχρι συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης- να επιχειρούν επίθεση κατά της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά η οποία δήθεν ευθύνεται για τη διάδοση της ψευδούς είδησης.

Άρης Πορτοσάλτε, Άδωνις Γεωργιάδης, το σάιτ thepresident.gr του οποίου διαχειριστής είναι ο Γιώργος Μουρούτης, αλλά και το skai.gr, από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Γαβράς ζει, αντιπολιτεύονται διαδίδοντας fake news, ενώ επιμένουν ότι η Μυρσίνη Ζορμπά δημοσιοποίησε την «είδηση» του θανάτου του Κώστα Γαβρά ακόμη κι όταν τους επισημαίνεται ότι κάποιος Ιταλός δημοσιογράφος δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο όνομα της υπουργού ώστε να διαδώσει το σχέδιο ψεύτικο νέο.

Δείτε τα παραδείγματα: ο Άρης Ποτροσάλτε έκανε λόγο για «τεράστια γκάφα – ντροπή της υπουργού πολιτισμού», τουίτ το οποίο έσπευσε να κοινοποιήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης μη χάνοντας κι εκείνος ευκαιρία να διαδώσει το βολικό ψέμα περί ανικανότητας της νέας υπουργού.

Όμως και το σάιτ με τον οποίο σχετίζεται ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, thepresident.gr, δεν έχασε χρόνο αναρτώντας είδηση με τίτλο «η νέα υπουργός Πολιτισμού Μ. Ζορμπά “πέθανε” τον Κώστα Γραβρά».

Από τον χορό των fake news δεν ξέφυγε βέβαια ούτε ο ΣΚΑΪ ο οποίος έγραψε στην ιστοσελίδα του: «Γκάφα της Μυρσίνης Ζορμπά. “Πέθανε” τον Κώστα Γαβρά». Σημειώνεται πως και αυτή την ανάρτηση πρόλαβε να κοινοποιήσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ευτυχώς τουλάχιστον ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και ο φίλος του Άρης Πορτοσάλτε δεν έχουν κοινοποιήσει ακόμη την ίδιου ύφους ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου…

Δείτε τις εικόνες