Οι προτάσεις της Super League για τις μετακινήσεις των οπαδών

Σε τέσσερις άξονες επικεντρώνονται οι προτάσεις της Super League που είναι θετική στις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών.

NewsRoom 09/09/2018 | 12:23

Η πρόσφατη τοποθέτηση του Γιώργου Βασιλειάδη για το συγκεκριμένο θέμα (ο υφυπουργός δήλωσε πως επιθυμία του είναι να επιτρέπονται οι μετακινήσεις με εξαίρεση τα μεγάλα ντέρμπι) βρίσκει σύμφωνη τη διοργανώτρια αρχή, η οποία, πάντως, θα θέσει κάποια ζητήματα στο τραπέζι για να πει το «ναι».

Η προηγούμενη διοίκηση της Λίγκας είχε υποβάλει τις προτάσεις της, οι οποίες μεταξύ άλλων επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες.

Συγκεκριμένα αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο με λίστα και ονόματα από τους φιλοξενούμενους οπαδούς, όπως επίσης και η απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει θύρα σε κάθε γήπεδο κατάλληλη να υποδεχθεί οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Παράλληλα στην πρόταση της Λίγκας αναφέρεται πως οι διοικήσεις των ομάδων ζητούν να μην έχουν ποινικές ευθύνες οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η ασφάλεια. Η Λίγκα θέλει ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας υπό την εποπτεία της, διότι θεωρεί πως το καθεστώς εκπαίδευσης και ελέγχου από την ΕΠΟ απέτυχε με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια της απόδοσης των Security στα γήπεδα.

Τέλος στις προτάσεις υπάρχουν οι ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις με την Super League να επιθυμεί την επαναφορά του ιδιώνυμου, ενώ στο πλαίσιο αυτό προτείνεται όσοι οπαδοί συλλαμβάνονται στα γήπεδα και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, να τους επιβάλλεται η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια των αγώνων της ομάδας τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία και να εκδοθεί η σχετική απόφαση.