ΣΚ

Στέλιος Κούλογλου

Oι πρόσφυγες που δεν είναι άνθρωποι, ο κ. Τσιόδρας και άλλες ιστορίες

O συμπαθής κ. Τσιόδρας μας τα χάλασε τις προάλλες: γιατί στα κρούσματα δεν μέτρησε τα 20 των προσφύγων στον καταυλισμό της Ριτσώνας και τα 120 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»;  

5059203

Και καλά οι «λαθρομετανάστες» που δεν λογίζονται και πολύ για άνθρωποι, αλλά και οι ναυτικοί; Είναι γεγονός ότι σήμερα στη χώρα ο καθηγητής είναι κάτι μεταξύ ροκ σταρ και ιερής αγελάδας. Αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται και τα λάθη να εντοπίζονται.

O κ. Τσιόδρας πολύ σωστά είχε ταχθεί το 2017 υπέρ της ένταξης των προσφύγων στη κοινωνία μας και για λόγους δημόσιας υγιεινής. Τότε συνεργαζόταν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρει πολύ καλά ότι, πολύ περισσότερο σήμερα εν μέσω πανδημίας,  οι καταυλισμοί των προσφύγων είναι ωρολογιακές βόμβες. Πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει ότι τα κρούσματα στη Ριτσόνα είναι σαν το καναρίνι που προειδοποιεί για την καταστροφή στη Μόρια και στους άλλους καταυλισμούς-κάτεργα;

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η θέση του είναι πολύ ευαίσθητη. Πίσω του επέλεξε  η κυβέρνηση πρώτα να κρύψει τον υπουργό Υγείας κι ΄ύστερα να κρυφτεί ολόκληρη, βάζοντας δίπλα του και έναν «κακό μπάτσο» που απαγόρευσε και τους χειμερινούς κολυμβητές. Από το στόμα του κρέμεται κάθε απόγευμα η ψυχική υγεία εκατοντάδων χιλιάδων, έτοιμων να πανικοβληθούν αν του ξεφύγει μια κουβέντα παραπάνω. Άλλο όμως είναι να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις την μη διεξαγωγή σε μαζική κλίμακα διαγνωστικών τεστ επειδή η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να τα προμηθευθεί(ή πριν κλείσει συμφωνία με ιδιώτες για να τα κάνουν). Και άλλο- κόντρα σε όλες τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- να το κάνεις θεωρία,  ότι τα τεστ είναι σπατάλη και δεν χρειάζονται.

Θέλω να πω δηλαδή ότι και οι ιερές αγελάδες πρέπει να προσέξουν γιατί αυτοί που τις χρησιμοποιούν είναι έτοιμοι να τις θυσιάσουν, αν τα πράγματα  δεν πάνε καλά. Διότι εδώ πρόκειται για μια γιγαντιαία επιχείρηση προπαγάνδας, στην οποία η ΝΔ παίρνει άριστα. Για την ακρίβεια είναι το μόνο θέμα που ξέρει καλά. Εδώ μέσα στο χαμό κάνει δημοσκοπήσεις, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι σε στιγμές κρίσης και φόβου σαν αυτές  που ζούμε, οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ο αλλοπρόσαλλος Τραμπ, που έχει αλλάξει 4 φορές θέση για το θέμα(δεν είναι πρόβλημα-μέτρα- θα τα αποσύρω για να δουλέψει η οικονομία-ισχυρότερα μέτρα) είχε να δει χρόνια τη δημοτικότητα του σε τόσο υψηλά επίπεδα όσο τα σημερινά.

Α ξέχασα, είναι και τα έγκαιρα μέτρα της κυβέρνησης χάρις στα οποία αποφύγαμε να γίνουμε Ιταλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εικόνες από τα νοσοκομεία και τα φέρετρα σε καθηλώνουν. Καλώς έκανε η κυβέρνηση και πήρε έγκαιρα μέτρα, αφού προηγουμένως είχε επιτρέψει στους πιστούς να παίζουν ρωσική ρουλέτα στις εκκλησίες. Αν όμως κάποιος στρέψει το βλέμμα του από τις φρικτές εικόνες από την Ισπανία και προσέξει το χάρτη, θα δει ότι στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα βρίσκονται όλες οι χώρες των Βαλκανίων(και σε καλύτερη κατάσταση ακόμη οι πρώην ανατολικές χώρες.

Μάλιστα η Βουλγαρία, για παράδειγμα, έχει πολύ λιγότερα κρούσματα και το ένα τέταρτο των θανάτων(14) σε σύγκριση με την Ελλάδα.  Σημαίνει αυτό ότι ο γίγαντας πρόεδρος της γειτονικής χώρας(και ολίγον της Μαφίας) Μπορίσωφ,  τα κατάφερε καλύτερα από τον τιτάνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτάκη; ‘Η μήπως απλώς σημαίνει ότι  η εξάπλωση της πανδημίας συναρτάται με τη γεωγραφική θέση, τον τρόπο ζωής, τις εμπορικές συναλλαγές και τη βιομηχανική παραγωγή, την οποία δεν σταμάτησαν στην αναπτυγμένη Λομβαρδία, όπου τα μεγάλα εργοστάσια συνέχισαν να λειτουργούν, μέχρι που ήρθε η καταστροφή;

Φυσικά η στάση των ΜΜΕ που εξυμνούν το μεγάλο Έλληνα πατερούλη είναι εξηγήσιμη: αν δεν πληρώνεις τα 21εκατ. που έπρεπε να δώσεις φέτος για τις τηλεοπτικές άδειες, αν μοιραστείς και τα 11 εκατ. για τα διαφημιστικά μηνύματα που θα έπρεπε να μεταδώσεις δωρεάν, όχι τον Μητσοτάκη μπορείς να συγκρίνεις με τον Τσώρτσιλ, αλλά να δεις και τον Χριστό φαντάρο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η αντιπολίτευση έχει φάει και αυτή την προπαγάνδα. Γιατί δεν ρωτάει την κυβέρνηση τι έκανε αυτές τις 15 μέρες που κέρδισε-και μπράβο της- για τη θωράκιση του ΕΣΥ, που δεν έκανε τίποτα. Γιατί  δεν αποκαλύπτει  πχ ότι η διαφημιζόμενη αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι απατηλή και γενικώς δεν λέει τι θα έκανε διαφορετικά καθώς και το πρόγραμμα της, το οποίο θα βγάλει τη κοινωνία από τη μεγαλύτερη κρίση μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου και του Εμφύλιου Πολέμου. 

Πηγή: Τvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…