Newsroom

Newsroom

Oι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Eκθέσεις, θέατρο, σινεμά, εικαστικά. Ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα! 

kentriko 2

Εκθεση νέων Ελλήνων Φωτογράφων

Μία χαρτογράφηση των καλλιτεχνικών ανησυχιών, των προσανατολισμών και των αναζητήσεων της νέας γενιάς της ελληνικής φωτογραφίας αποτελεί η έκθεση «Νέοι Ελληνες Φωτογράφοι | 2010-2018» που διοργανώνουν το MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Η έκθεση παρουσιάζει μέρος του έργου 32 σύγχρονων δημιουργών που συμμετείχαν στις ετήσιες εκθέσεις «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» κατά την περίοδο 2010-2018 και που επιχειρούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία μέσα από τη δυναμική των διαφορετικών κατευθύνσεων που το ίδιο το μέσο ορίζει κατά την τελευταία δεκαετία.

INFO

MOMus, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης έως 25/9

Καζαντζάκης στην Ελευσίνα

Το Μουσείο Καζαντζάκη συνεχίζει κι φέτος το ταξίδι του και τα προγράμματα προσέγγισης νέου κοινού προσκεκλημένο αυτή τη φορά από τον Δήμο Ελευσίνας. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες που ζουν στην Ελευσίνα να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου στοχαστή. Θα πραγματοποιηθούν δύο εκθέσεις καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αλλά και ενήλικες.

INFO

4-18/5, σε διάφορους χώρους της Ελευσίνας

Γιατί μισούμε το διαφορετικό;

Η έκθεση «De Differentia: Γιατί μισούμε το διαφορετικό;» πραγματοποιείται στο ΚΠΙΣΝ, στον χώρο υποδοχής της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Δέκα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και διευθυντές εργαστηρίων των δύο Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και από τους πλέον διακεκριμένους δημιουργούς της γενιάς του ΄80, τέσσερις σημαντικές σύγχρονες γυναίκες δημιουργοί και δύο ακόμα καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τον χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο οπτικοποιούν την απορριπτική αντιμετώπιση της διαφορετικότητας.

INFO

Εως 10/5

Διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς  στο πλαίσιο της θεματικής δράσης «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη» οργανώνει διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με σημείο συνάντησης το κεντρικό κτήριό του στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6). Η διαδρομή που παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου αποσκοπεί στη γνωριμία με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα  τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της Αθήνας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαραίτητη η προσυνεννόηση.

ΙNFO

4/5, τηλ. 210 3256924

Ρώσικες εικόνες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 

Εικόνες από τη συλλογή ρωσικών μεταβυζαντινών εικόνων του αρχιτέκτονα και ζωγράφου Δημήτρη Ταλαγάνη, με τον τίτλο Ελλήνων Ανάστασις -Εξ ερειπίων άρξασθαι, φιλοξενούνται στο Φουαγιέ α’ ορόφου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η συλλογή ρωσικών μεταβυζαντινών εικόνων αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό corpus της καλλιτεχνικής παραγωγής εικόνων και του θεολογικού υπόβαθρου στη Ρωσία στο διάστημα τριών αιώνων (17ου-19ου αιώνα).

INFO

Εως 3/5

Έκθεση του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου στη Ρόδο 

To Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Γερολυμάτου, με τίτλο «Αθωνικές Ενατενίσεις». Η έκθεση αποτελείται από τριάντα σχέδια με μολύβια, διαστάσεων 50Χ70, που δημιουργήθηκαν σε διάστημα αρκετών χρόνων και προσκυνηματικών επισκέψεων του δημιουργού. Την επιμέλεια της Έκθεσης και του Καταλόγου έχει η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού και Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, Αθηνά Σχινά.

INFO

Εως 18/6

Πέτρος Κλαμπάνης και Σταύρος Λάντσιας στη Σύρο

Οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί της τζαζ ο μπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης και ο πιανίστας Σταύρος Λάντσιας, συναντιούνται επί σκηνής για μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης Σύρου για να παρουσιάσουν έργα της τζαζ σκηνής.

ΙΝFO

2/5, στις 20.30

Eπίσης:

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στην Πάτρα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων (1/5 στις 21.00)

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου Ηλείας παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο: «Ο χώρος, ο χρόνος, το πεδίο και το χρώμα» (έως 10/5)

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση «Αγάπα με αν τολμάς» (Εως 31/5)

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…