Newsroom

Newsroom

Οι πολιτικοί αρχηγοί για τη νέα γενιά στο debate: Στο επίκεντρο η κατάργηση της ΕΒΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ και η βία

Ναι υπό όρους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων από τον Νίκο Ανδρουλάκη

5884268 1

Η καταληκτική ενότητα των ερωτήσεων αφορούσε τη νέα γενιά, όπως αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, αρνούμενη να αποδεχτεί το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση.

Τσίπρας στο debate: Θα καταργήσουμε άμεσα την ΕΒΕ – 20.000 περισσότεροι εισακτέοι τον Σεπτέμβρη

Επανέλαβε τη πάγια δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την κατάργηση της ΕΒΕ σε σχετική ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ.
Ο κ. Τσίπρας αφού υπενθύμισε ότι: «τόσα χρόνια είχαμε εξεταστικές χωρίς ΕΒΕ» και ότι «τόσοι υπουργοί πέρασαν αλλά ήρθε ο Μητσοτάκης και έβαλε την ΕΒΕ» στην συνέχεια απαρίθμησε δυο βασικούς λόγους για τους οποίους η Ν.Δ. εφάρμοσε την ΕΒΕ.

«Ο πρώτος λόγος είναι για να μειώσει τεχνιέντος τον αριθμό εισακτέων και ο δεύτερο για να αυγατίσει η πελατεία των ειδικών κολεγίων» ανέφερε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η κατάργηση της ΕΒΕ δεν αποτελεί «προεκλογικό πυροτέχνημα» και για αυτό υπενθύμισε ότι: «Εμείς δεν λέμε τώρα για την κατάργηση της ΕΒΕ. Το λέμε τρία χρόνια. Θα καταργηθεί η ΕΒΕ και τον Σεπτέμβρη θα περάσουν 20.000 παραπάνω παιδιά».

Debate: Ναι υπό όρους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Θετικά διακείμενος είναι στη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και υπό όρους στην αναθεώρηση του άρθρου 16 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ομως, όπως είπε, δεν θα δώσει λευκή επιταγή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 , που αφορά στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προέταξε την ανάγκη αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου και παρεμβάσεων στο σχολείο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η νέα γενιά αν και έχει εφόδια , δεν έχει ευκαιρίες για δουλειές και εξέλιξη επαγγελματική στην Ελλάδα. Προέβαλε την ανάγκη να μπει φρένο στο brain drain, με επενδύσεις και ανάπτυξη που να οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…