Οι πληγές δεν έχουν κλείσει στην Καρδίτσα από τον κυκλώνα «Ιανός»

Κατολισθητικά φαινόμενα στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα

k mosd

Να κηρυχθεί ο οικισμός Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών από το ΙΓΜΕ για την εκτίμηση της εξέλιξης του φαινομένου αλλά και να υποδειχθούν τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα, ζητά ο δήμαρχος της περιοχής κ. Παναγιώτης Νάνος μέσω σχετικής επιστολής από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα από σήμερα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, σημειώνεται κατολισθητικό φαινόμενο σε μεγάλη ακτίνα, με αβέβαιη εξέλιξη και άγνωστες επιπτώσεις στην ασφάλεια του οικισμού.

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι το διαταραγμένο από τον «ΙΑΝΟ» γεωλογικό υπόβαθρο των Αγράφων θα δίνει και νέες κατολισθήσεις, τονίζεται επίσης στην ίδια επιστολή. Έτσι, μετά τις νέες καταπτώσεις της Πεζούλας από την πρόσφατη νεροποντή, έρχεται να προστεθεί και η σοβαρή καθίζηση που είναι σε εξέλιξη στον οικισμό Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων (παλαιά ονομασία Πλακωτό), προσθέτει η δημοτική αρχή.

Κλιμάκιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα με το δήμαρχο και επιστήμονες, αλλά και τη συνδρομή ειδικού συνεργάτη γεωλόγου – περιβαλλοντολόγου, επισκέφθηκαν άμεσα τον οικισμό, όπου διαπίστωσαν ότι μέχρι στιγμής τρεις κατοικίες καθώς και το μοναδικό κατάστημα του οικισμού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα κτίσματα είναι ακατάλληλα προς διαμονή, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια του οικισμού.

Ο δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ τονίζει πως η κατάσταση είναι δύσκολη και θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο κρατικός μηχανισμός.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την εξέλιξη ενός νέου κατολισθητικού φαινομένου που ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Επισκεφθήκαμε με τους τεχνικούς μας συμβούλους τον οικισμό Αγία Μαρίνα Καρίτσας για να διαπιστώσουμε την έκταση του φαινομένου. Η κατολίσθηση αυτή είναι απόρροια του κυκλώνα «Ιανός», ο οποίος φαίνεται ότι ενεργοποιεί τον γνωστό στην επιστημονική κοινότητα φλύσχη των Αγράφων. Είμαστε σε επαφή με το ΙΓΜΕ και σύντομα θα έχουμε επίσκεψη ειδικών για να αποφανθούν για το φαινόμενο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε επιφυλακή για να προλάβουμε τα χειρότερα», καταλήγει επίσης ο ίδιος.

(Φωτο αρχείου)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…