Οι πιστωτές συνασπίστηκαν απέναντι στον Τσακαλώτο

Κοινό μέτωπο φέρονται να σχημάτισαν οι πιστωτές απέναντι στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ευρωπαίος αξιωματούχος. Οι δανειστές θα παρουσιάσουν ένα από κοινού συμφωνημένο περίγραμμα προτάσεων στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για όλα τα μείζονα ζητήματα της διαπραγμάτευσης κατά τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

589db1811dc5247f248b45a9

«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τότε θα προχωρήσουμε περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, με αφορμή τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες στην πρωτεύουσα του Βελγίου. 

«Δεν υπάρχει ατμόσφαιρα κρίσης» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, καθόσον δεν υπάρχουν μεγάλες χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της Ελλάδας έως το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερούν Ντάισελμπλουμ όλα τα σημαντικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης θα συζητηθούν, δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τον προϋπολογισμό. Επίσης είπε πως θα συζητηθεί «πόσο μεγάλο το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι, πότε μπορεί να μειωθεί αλλά και τι θα συμβεί με το χρέος».

Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και υπάρχουν συζητήσεις για το τι θα χρειαστεί περαιτέρω, είπε ο κ. Νταίσελμπλουμ. «Μερικοί λένε ότι η απόκλιση είναι ακόμα πολύ μεγάλη και θέλουν ένα μεγαλύτερο πακέτο εγγυήσεων ενώ άλλοι λένε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο» υπογράμμισε.

Στην πρόταση των θεσμών εκτός από την λήψη μέτρων που θα απαιτούνται από την ελληνική πλευρά (ύψους 2% του ΑΕΠ σύμφωνα με το Bloomberg όπως φοροελαφρύνσεις, μείωση του ΦΠΑ κλπ), θα υπάρχουν σύμφωνα με τις πληροφορίες και μία σειρά από αντισταθμιστικά μετρά αναπτυξιακής φύσεως σε περίπτωση που η Ελλάδα ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς της στόχους. «Θα είναι το καρότο στο μαστίγιο», όπως λέει χαρακτηριστικά ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ».

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…