Οι πιστολέρο με το σορτσάκι

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αποφάσισε να κατασχέσει το εισιτήριο διαρκείας που ο ίδιος είχε χορηγήσει στον Βασίλη Τσιάρτα.

pistolero

«Επειδή ο εν λόγω κύριος είναι ρατσιστής, οπισθοδρομικός, ακροδεξιός και κήρυκας μίσους, ιδιότητες που δεν αρμόζουν σε ένα προσφυγικό σωματείο όπως η ΑΕΚ και στον αθλητικό πολιτισμό», θα περίμενε να διαβάσει ο ανυποψίαστος αναγνώστης, στο σκεπτικό της απόφασης.

Σωστά; Λάθος.

Το πρόβλημα των οργανωμένων παλαιμάχων δεν ήταν οι αθλιότητες με τις οποίες ο Τσιάρτας “λερώνει” τα social media, αλλά η συνεργασία του με την αθλητική ιστοσελίδα SDNA, συμφερόντων (λένε) του Ιβάν Σαββίδη. Με άλλα λόγια, τον θεωρούν δούρειο ίππο του άσπονδου εχθρού ΠΑΟΚ. «Γρανάζι στην επικοινωνιακή μηχανή του», όπως γράφουν στη μνημειώδη ανακοίνωση που εξέδωσαν. Πάνω απ’ όλα, η μπάλα.

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, οι «παλιές δόξες» χτενίζονται. Την τσατσάρα την παρέχουν, εκόντες άκοντες, αφ’ ενός η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ (με επικεφαλής τον πολιτικά αινιγματικό και επιφανειακά «απολιτίκ» Δημήτρη Μελισσανίδη) και αφ’ ετέρου ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις έχει παρουσιάσει αριστερό και προοδευτικό στίγμα. Πρίμο σεκόντο, σε τόνο σιωπής.

Ο Τσιάρτας θα έπρεπε να είναι non gratus στα γήπεδα, όχι επειδή τάχα παίζει το παιχνίδι του Ιβάν, αλλά επειδή παίζει το παιχνίδι του Μιχαλολιάκου. Χωρίς τάχα, το τελευταίο. Ο ίδιος βέβαια πλασάρεται ως οπαδός του Φαήλου και της Νέας Δεξιάς. Δεν είναι δα μεγάλη η απόσταση. Βομβαρδισμό της Αλβανίας ζητούν οι μεν, βομβαρδισμό της Αλβανίας ζητούν και οι δε. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, πάλι, μπορεί να οραματίζονται βομβαρδισμό της Τούμπας.

Στο μεταξύ, ο εμβληματικός σταρ της δεκαετίας του ’90, συνοδοιπόρος του Τσιάρτα και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης, εργάζεται κανονικότατα στο κανάλι Open του Σαββίδη, σε ρόλο σχολιαστή της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας. Παραδόξως, η δική του περίπτωση δεν έπεσε στα νύχια των ακοίμητων βετεράνων. Μπορεί η σειρά του να έρθει αύριο – μεθαύριο. Ή να υπάρχουν άλλοι λόγοι, οι οποίοι τον φέρνουν στο απυρόβλητο. Ή απλώς τους πήρε ο ύπνος, τους ακοίμητους, πάνω στο τάβλι.

Αστειεύομαι, αλλά δεν αστειεύομαι. Τα μικρά φέρνουν τα μεγάλα και η υποβάθμιση περιστατικών που σωρευτικά αποβλακώνουν και εκφασίζουν την κοινωνία (όπως τα φαιά τιτιβίσματα δημοσίων προσώπων τύπου Τσιάρτα) ανοίγει τρύπες σε εγκεφάλους επιρρεπείς στην απώλεια φαιάς ουσίας.

Τώρα που το φαιό διαχέεται παντού, η ανοχή ισοδυναμεί με συνενοχή. Ο Τσιάρτας μπορεί να είναι γραφικός ή αγράμματος, αλλά έχει ισχυρή φωνή, όπως όλοι οι πρωτοκλασάτοι αθλητές. Και το ακροατήριό του, άλλωστε, αποτελείται εν πολλοίς από γραφικούς και αγράμματος. Η γραφικότητα είναι ο φερετζές του επικίνδυνου. Στην κοινωνία και, ακόμη περισσότερο, στο γήπεδο.

Όχι πολύ μακριά από τα μέρη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο λεγάμενος, η Κοζάνη φιλοξένησε τον αγώνα χάντμπολ ανάμεσα στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της FYROM. Οι χωροφύλακες της εθνοκαπηλείας έστησαν καρτέρι από νωρίς για να δουν αν η ΕΡΤ θα χρησιμοποιούσε (ως όφειλε) τον κωδικό ΜKD και τελικά την ανάγκασαν να τον αλλάξει σε FYR.

Έπειτα, άλλαξαν κανάλι. Έχασαν έτσι την ευκαιρία να απολαύσουν τον πανηγυρισμό ενός Έλληνα χειροσφαιριστή, του Δημήτρη Τζηρά, ο οποίος γιόρτασε το γκολ του με εικονικούς πυροβολισμούς προς την εξέδρα. Εκεί κάθονταν μόνο επίσημοι των δύο Ομοσπονδιών και προσκεκλημένοι, αφού ο φόβος των εθνικιστικών παρατράγουδων ματαίωσε –με απόφαση της Αστυνομίας- την έκδοση εισιτηρίων. Προκλήσεις από την αποστολή της FYROM δεν παρατηρήθηκαν.

«Μπράβο του, έπρεπε να κατεβάσει το σορτσάκι του και να δείξει τα αρχ*δια του», χειροκρότησαν οι ασυμβίβαστοι Μακεδονομάχοι μέσα από τα social media. «Για την Ελλάδα και τους Έλληνες!», θριαμβολογεί η επινίκια ανάρτηση («ανήμερα της εθνικής επετείου») στην ιστοσελίδα της οικείας Ομοσπονδίας χάντμπολ. Τους κάναμε τη μούρη κρέας, των γυφτοσκοπιανώνε, εμείς οι Τζηράδες.

«Όλα τα γκολ έτσι τα πανηγυρίζει ο συγκεκριμένος αθλητής, ακόμα και με τη φανέλα του Ολυμπιακού», επισήμανε κάποιος μυημένος στα μυστικά του αθλήματος. Λες και αποτελεί συγχωροχάρτι, η αιγίδα του μαρινακέικου. «Όπως ο Μήτρογλου στο ποδόσφαιρο», λένε. Ναι, αλλά στον τελευταίο έβαλαν χέρι μόλις βγήκε από τα ελληνικά σύνορα, με αποτέλεσμα να καταργήσει το κακό χούι. Ειδάλλως κινδύνευε να καθίσει σε άβολο σκαμνί.

Σε τέτοια ζευγαρώματα, άλλωστε, Ελλάδα-FYROM και όχι Απολιτίκ-Ξυπολητίκ, όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικοί οι φέροντες εθνόσημο αθλητές. Στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων, δεν παίζουν με το μπαρούτι.

Φαντάζεστε τις αντιδράσεις, αν πράξει το ίδιο Φυρομίτης χειροσφαιριστής στον επαναληπτικό; «Βομβαρδίστε τα Σκόπια», θα απαιτήσουν οι Φαήλοι και οι Ραχήλες.

Την ίδια περίπου ώρα που το χάντμπολ ύψωνε τα λάβαρα στην Κοζάνη, ένας Έλληνας ακροδεξιός οπλισμένος με καλάσνικοφ, αληθινό και όχι εικονικό, κήρυσσε τον δικό του πόλεμο στην Αλβανία και πλήρωνε την αμυαλιά με αίμα.

Ο επόμενος εθνικιστής συντοπίτης του Κατσιφά και του Τσιάρτα μπορεί να μπουκάρει στην ΜKD, συγγνώμη, στην FYR. Το κλάμα της μάνας του δεν πρόκειται βέβαια να συγκινήσει τους αμετροεπείς ηθικούς αυτουργούς παρόμοιων,  εγκληματικών, αυτοχειριών.    

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…