Newsroom

Newsroom

Οι πιο όμορφες παραλίες της Αττικής για κοντινές αποδράσεις!

Οι γνωστές-άγνωστες δεκάδες παραλίες της Αττικής, κάθε χρόνο αποτελούν must προορισμό δροσιάς, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά τους για χιλιάδες Αθηναίους και τουρίστες.

57936a4a1dc524a77a8b522f

Αλθέα (Αγία Μαρίνα)

Από τις λιγότερες γνωστές και συγχρόνως από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής. Ο μικρός κολπίσκος θα σας κερδίσει αμέσως με τα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά και την ψιλή άμμο. Η παραλία είναι γνωστή και ως «Σκαλάκια» καθώς πρέπει να κατέβετε τα σκαλιά που υπάρχουν για να φτάσετε στον κόλπο. Θα τη βρείτε στην λεωφόρο προς Σούνιο, 300 περίπου μέτρα μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, και αφού μπείτε δεξιά σε έναν μικρό χωματόδρομο -όπου υπάρχει ένα μικρό πάρκινγκ- θα ξεκινήσετε την κατάβαση και τις βουτιές.

Ερωτοσπηλιά (Πόρτο Ράφτη)

Η Ερωτοσπηλιά βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου. Είναι μια μικρή αμμουδερή παραλία με βράχια και σπηλιές και για να απολαύσετε το μπάνιο σας εκεί πρέπει να οδηγήσετε περίπου 36 χλμ. ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Η Ερωτοσπηλιά, είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής και βρίσκεται ένα μόλις χιλιόμετρο από τον οικισμό του Πόρτο Ράφτη. 

Θυμάρι

Ήσυχο περιβάλλον, πεντακάθαρα και ρηχά νερά κατάλληλα και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Φτάνοντας εκεί έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε για το μπάνιο σας την αμουδερή παραλία ή το μικρό βοτσαλωτό κολπίσκο (ο οποίος δεν φαίνεται από το δρόμο). Την παραλία Θυμάρι (οφείλει το όνομά της στον ομώνυμο οικισμό) θα τη συναντήσετε στο 54ο χλμ. της Λεωφόρου Σουνίου αμέσως μετά τις ταβέρνες της Παλαιάς Φώκαιας.

Κακιά Θάλασσα (Κερατέα)

Η παραλία της Κακιάς Θάλασσας στην Κερατέα αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολλούς. Για το λόγο αυτό, αν θελήσετε να κολυμπήσετε στα καθαρά νερά της τα Σαββοτοκύριακα καλό είναι να βρεθείτε εκεί για να απλώσετε την πετσέτα σας στην άμμο, από νωρίς το πρωί. Για να φτάσετε στην Κακιά Θάλασσα θα ακολουθήσετε τη λεωφόρο Λαυρίου (από Μαρκόπουλο προς Λαύριο). Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χλμ. από την Αθήνα. 

Κόκκινο λιμανάκι (Ραφήνα)

Η όμορφη αυτή παραλία της Ραφήνας (μήκους 400 περίπου μέτρων) είναι κυρίως αμμουδερή, με βότσαλα σε ορισμένα σημεία της, έχει αρκετό πράσινο και βρίσκεται περίπου 29 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. 

Λεγραινά (ή ΚΑΠΕ, Σούνιο)

Η ομορφότερη παραλία της Αττικής (υποστηρίζουν αρκετοί) και από τις πιο δύσκολες για να την εντοπίσει κανείς -κυρίως παλαιότερα αφού πλέον δεν υπάρχει ρεπορτάζ για τις παραλίες του νομού που να μην την αναφέρει κάνοντάς την ευρύτερη γνωστή. Τα σαββατοκύριακα η παραλία «βουλιάζει» από κόσμο, ενώ το όνομά της το χρωστάει στην ταμπέλα που υπήρχε στη δεξιά πλευρά του δρόμου στη λεωφόρο Σουνίου (λίγο πριν τα Λεγραινά) και αποτελούσε το σημάδι για να τη βρει κανείς. 

Λιμανάκια

Ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα, τα περιβόητα Λιμανάκια συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της αττικής Ριβιέρα για βουτιές. Η ιδιαιτερότητά τους και τα βαθυγάλανα νερά τους μαγνήτιζαν από πάντα τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Αφήστε το αυτοκίνητο στο δρόμο και ξεκινήστε -με προσοχή- την κατάβαση. Αξίζει τον κόπο! 

Μάτι (Ζούμπερι)

Σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από τον οικισμό Μάτι, βρίσκεται η ομώνυμη παραλία. Πρόκειται για μια μικρή αμμουδιά και από τις δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής. Με νερά ρηχά, θεωρείται κατάλληλη και για τα μικρά παιδιά, ενώ τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Η παραλία απέχει περίπου 30 χλμ. βορειοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. 

Πασαλιμάνι Σουνίου ή το Λιμάνι του Πασά

Για να τη βρείτε πρέπει να στρίψετε στο 72ο χλμ. της λεωφόρου Σουνίου και να ακολουθήσετε την πορεία του δρόμου, βγαίνοντας από τον κεντρικό που οδηγεί προς το κέντρο του Λαυρίου. Η παραλία διακρίνεται για τα πεντακάθαρα νερά και την ησυχία, αφού είναι κυρίως γνωστή στους κατοίκους του οικισμού και των γύρων περιοχών. 

Σέσι Γραμματικό

Παλιότερα ήταν μια από τις πιο ήσυχες παραλίες (64 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας), ωστόσο αυτή η όμορφη αμμουδιά έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και συγκεντρώνει δεκάδες επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα. Για να τη βρείτε και να βουτήξετε στα καθαρά νερά της πρέπει να γνωρίζετε ότι βρίσκετε 22, περίπου, χλμ. βορειότερα από την ιστορική θέση του τύμβου της μάχης του Μαραθώνα, και 9 χλμ. βορειοανατολικά από το Γραμματικό.  

Πηγή: in.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…