Οι πιο εντυπωσιακές μεταμορφώσεις ηθοποιών για δύσκολους ρόλους (ΦΩΤΟ)

Ένα αφιέρωμα στους ηθοποιούς που κατάφεραν να φτάσουν την έννοια της μεταμόρφωσης στα... άκρα και κατέβαλαν τεράστια σωματική και πνευματική προσπάθεια για να απεικονίσουν χαρακτήρες με τον πιο πειστικό τρόπο.

NewsRoom 16/01/2018 | 15:49

Η δουλειά του ηθοποιού είναι ένα παιχνίδι ικανότητας και αφοσίωσης που σε αρκετές περιπτώσεις απαιτεί ριζικές αλλαγές. Η ιστοσελίδα boredpanda συγκέντρωσε μερικές από τις καλύτερες περιπτώσεις ηθοποιών που μπήκαν κυριολεκτικά μέσα στον ρόλο και έγιναν αγνώριστοι.

Ο Christian Bale παίζει τον ρόλο ενός ηθοποιού με σοβαρή αϋπνία που οδηγεί σε απώλεια βάρους. Ο ηθοποιός για τέσσερις μήνες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου, έτρωγε ένα μήλο την ημέρα και κονσέρβες τόνου.  

Με μεγάλη επιτυχία ο Chris Hersmworth έπαιξε τον ρόλο του Thor καταφέροντας να αποκτήσει με αξιοσημείωτη επιτυχία την κατάλληλη σωματική διάπλαση για να υποδυθεί τον σούπερ ήρωα. Κόκκινο κρέας, βάρη και σκόνη πρωτεϊνης ήταν η συνταγή της επιτυχίας. 

O Jonah έχασε κιλά, γιατί είχε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο όπου το βάρος του απειλούσε την ζωή του. Η εμφάνιση του άλλαξε ριζικά για τις ανάγκες των ρόλων του.

Η Νάταλι Πόρτμαν, βραβευμένη με Όσκαρ για αυτόν τον ρόλο, κέρδισε τον ρόλο της ψυχαναγκαστικής μπαλαρίνας και δήλωσε ότι υπήρξαν νύχτες που νόμιζε πραγματικά πως θα πεθάνει. Περνούσε τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα σε εξαντλητικές πρόβες.

Μία από τις χαρακτηριστικές μεταμορφώσεις που απέδειξε ότι η ηθοποιός είχε κάτι πολύ περισσότερο από ένα όμορφο πρόσωπο. Πήρε 30 κιλά και έγινε σχεδόν μη αναγνωρίσιμη. 

Ο ηθοποιός υποδύθηκε έναν ασθενή του AIDS ο οποίος με τη δράση του προκάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τροφοδοτήσει με φάρμακα άλλους πάσχοντες. Παρά τις ανησυχίες των άλλων για τις επιπτώσεις στην υγεία του, ο ίδιος φαίνεται ότι τα κατάφερε εξαιρετικά. 

Η εικόνα μιλάει από μόνη της, καθώς ο ηθοποιός κατάφερε να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση του για να υποδυθεί έναν τρανσέξουαλ με AIDS. "H απώλεια βάρους άλλαξε τον τρόπο που περπατούσα, που καθόμουν, που σκεφτόμουν", είπε χαρακτηριστικά.

Ο ηθοποιός με πολλές ώρες γυμναστηρίου, εξαντλητικές ασκήσεις και πέντε βδομάδες προθεσμίας, κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πιστότητα της σωματικής απεικόνισης, αποδείχθηκε τελικά εντυπωσιακή. 

Ο ηθοποιός κατάφερε να αποκτήσει την κατάλληλη σωματική διάπλαση για να υποδυθεί έναν πυγμάχο και ο σκηνοθέτης της ταινίας είπε ότι μεταμορφώθηκε σε... θηρίο.