Newsroom

Newsroom

Οι πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του 2015!

H χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη κινηματογραφικές συγκινήσεις. Το να ξεχωρίσει κανείς τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο παρουσιάζουμε μερικές από τις ταινίες που κέρδισαν το ενδιαφέρον μας και ταξίδεψαν μαζί μας το 2015. 

leviathan 2014 movie

H χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη κινηματογραφικές συγκινήσεις. Το να ξεχωρίσει κανείς τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο παρουσιάζουμε μερικές από τις ταινίες που κέρδισαν το ενδιαφέρον μας και ταξίδεψαν μαζί μας το 2015. 

Carol

carol image rooney mara cate blanchett scaled

Μία πρωτότυπη ιστορία αγάπης από τον Todd Haynes. Μία εξαιρετική προσέγγιση για το ίδιο το συναίσθημα του έρωτα και τη μαγεία του, με δύο πολύ δυνατές ερμηνείες από την Cate Blanchett και την Rooney Mara.

Τhe Losbster

?format=1500w

Μία ενδιαφέρουσα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος καταπιάνεται με κλειστά συστήματα και σχήματα που αφορούν τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, τον έρωτα και τις προσωπικές του σχέσεις (σχεδόν κλειστοφοβικά σε αρκετές περιπτώσεις), ωστόσο καταφέρνει παράλληλα να καταδεικνύει πτυχές του συλλογικού και του κοινωνικού όπως η ανελευθερία, ο εγκλεισμός, οι συμβάσεις, ο καταναγκασμός. Μία ταινία που θέτει ερωτήματα και αγγίζει ευαίσθητες παραμέτρους, τις θυσίες που μπορεί να κάνει κάποιος για τον σύντροφο του και την άρνηση ακόμα και του εαυτού του για να παραμείνει με τον άλλον. Είναι αυτό η αληθινή αγάπη; Το ερώτημα παραμένει ανοιχτό. 

Ο Γιος του Σαούλ 


Η ταινία του Λάζλο Νέμες πραγματεύεται το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Παρ’ όλο που το θέμα είναι γνωστό και έχει απασχολήσει πολλές φορές τον κινηματογράφο, ο σκηνοθέτης υφαίνει ένα ατμοσφαιρικό πολιτικό θρίλερ, που δεν αφήνει τον θεατή να πάρει ανάσα. Δημιουργώντας ένα καθηλωτικό κινηματογραφικό παζλ με έντονες φωνές, υποβλητικούς ήχους και διαρκή κίνηση, η ένταση κλιμακώνεται διαρκώς και η ατμόσφαιρα της φρίκης και της ανελευθερίας είναι παντού παρούσα. Η κάμερα δεν εστιάζει τόσο στα πτώματα των Εβραίων ή στη φρίκη του ναζιστικού εγκλεισμού, αλλά στη δραματική περιπέτεια του πρωταγωνιστή που επιδίδεται σε ένα αξιοθαύματο κυνήγι φαντασμάτων, αναμνήσεων και απωθημένων για να ανακαλύψει τη δική του ανθρωπιά μέσα στην κόλαση.

Η Νιότη

nioti

Η ταινία του Πάολο Σορεντίνο μπορεί για αρκετούς να μην φτάνει τα επίπεδα της Τέλειας Ομορφιάς, ωστόσο είναι μία απολαυστική κινηματογραφική κατάδυση, γεμάτη υπέροχες εικόνες και αμέτρητους συμβολισμούς γύρω από τη φθορά, τον χρόνο που περνάει και την ανάγκη της δημιουργίας. Η δημιουργία είναι αυτή που δίνει νόημα στη ζωή και αυτό το ξέρουν καλύτερα από όλους οι ήρωες του Πάολο Σορεντίνο. Με τον Μάικλ Κέιν και τον Χάρβεϊ Καϊτέλ η ταινία μας μάγεψε και μας ταξίδεψε για ακόμα μία φορά. 

Λεβιάθαν

leviathan2

Η ταινία του Αντρέι Σβιανγκίτσεφ σκιαγραφεί μία ολόκληρη χώρα σαν απέραντη έρημο ψυχών στην οποία κυριαρχεί η διαφθορά. Μια άλλη όψη της Ρωσίας δοσμένη από τη σκοπιά της κοινωνικής κριτικής.

Ο νόμος της Αγοράς 


Η ταινία του Στεφάν Μπριζέ είναι μία καυστική καταγραφή της κοινωνικής πραγματικότητας μέσα στην κρίση, δοσμένη μέσα από μία εξαιρετική ερμηνεία. Η κάμερα παρακολουθεί την ιστορία ενός απολυμένου εργάτη που ψάχνει για εργασία, ωστόσο όταν το καταφέρνει έρχεται αντιμέτωπος με τη συνείδησή του. Ο κεντρικός ήρωας δεν μιλάει πολύ, ούτε έχει ξεσπάσματα οργής και αυτή είναι η μοναδική δύναμη της ταινίας. Μπορεί να μεταδίδει συναισθήματα και αδιέξοδα μέσα από το βλέμμα του και τις εκφράσεις του προσώπου του.

Ένα Κορίτσι γυρίζει μόνο του τη νύχτα

270

Μία μεγάλη έκπληξη από το Ιράν της Άνα Λίλι Αμιρπούρ. Μία ταινία με βαμπίρ που αξίζει τον κόπο να δει κανείς, αφού μας παρασύρει σε ρυθμούς ροκ και τέκνο, σε στενά δρομάκια που παραμονεύει το καλό και το κακό (άραγε πόσο τα ξεχωρίζουμε μεταξύ τους) και μας φέρνει σε επαφή με ένα κορίτσι που παραμονεύει σε σκιές και παρακολουθεί τις ζωές των πιο ανήθικων ψυχών της πόλης. 

Τα Κορίτσια


Η ταινία της Σελίν Σιαμά μας παρουσιάζει μία άγρια ιστορία γυναικείας ενηλικίωσης, με ένα κορίτσι να προσπαθεί να ξεπεράσει τον αυταρχισμό της οικογένειας και τον ρατσισμό και να πάρει στα χέρια του τη ζωή του. Με όχημα μια παρέα κοριτσιών που σπάει τα ταμπού και τις προκαταλήψεις, ξεκινάει το δικό της ταξίδι. Που θα την οδηγήσει;

Dheepan

DHEEPAN Still

Το φιλμ «Dheepan», προβλήθηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου και τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, ενώ παράλληλα αποτέλεσε και την Ταινία Λήξης του 21ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζακ Οντιάρ παρουσίασε ένα επίκαιρο φιλ με πολιτικές και κοινωνικές αναφορές.

Το Μικρό Νησί

0fb08a138f394c6dc54dce4ea4a0e387

Μία ταινία έκπληξη που προκάλεσε αίσθηση, σκηνοθετημένη από τον Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ. Ένα αστυνομικό θρίλερ άρτιο αισθητικά με πανέμορφη φωτογραφία, η οποία διαδραματίζεται στον ισπανικό Νότο το 1980. Δύο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν ένα στυγερό έγκλημα, ωστόσο σιγά σιγά αποκαλύπτεται το σκοτεινό παρελθόν τους. Μία χώρα που προσπαθεί να ξεφύγει από τα κατάλοιπα του φασισμού, με τις ανθρώπινες ιστορίες όμως, να το φέρνουν διαρκώς στην επιφάνεια. Η μετάβαση από τη δικτατορία του Φράνκο στη δημοκρατία, δεν μοιάζει πλέον τόσο απλή υπόθεση. 

Μad Max, o δρόμος της Οργής

7 333

Η ταινία του Τζορτζ Μίλερ, με τον Τομ Χάρντι στον ομώνυμο ρόλο και την Σαρλίζ Θέρον μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων.

 

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…