"Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν" – Κερδίστε προσκλήσεις

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”. Για το μήνα Απρίλιο (3, 4 & 5/4) προσκεκλημένοι…

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”. Για το μήνα Απρίλιο (3, 4 & 5/4) προσκεκλημένοι είναι οι πολυβραβευμένοι Atelier 313, από τη Βουλγαρία με την παράσταση θεάτρου κούκλας “Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν”.

To koutipandoras.gr προσφέρει 1 διπλή πρόσκληση για κάθε παράσταση στους αναγνώστες του. Στείλτε email στο [email protected] με τα στοιχεία σας και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό!

“Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν”

παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες
από την ομάδα Atelier 313-Βουλγαρία

Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 8μ.μ.
Σάββατο 4 Απριλίου, στις 5μ.μ.
Κυριακή 5 Απριλίου, στις 5μ.μ.

Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062
 
“Εργαστήρι Μαιρηβή” Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Υπόθεση

Υπάρχει ένας Βαρόνος Μινχάουζεν που ζει μέσα σε κάθε άντρα – ένας εφευρέτης, ένας ήρωας, ένας κύριος … Και υπάρχει μια Ωραία Κοιμωμένη μέσα σε κάθε γυναίκα  που περιμένει να φιληθεί και να αφυπνιστεί για να ζήσει μια νέα και άγρια ζωή…

Η παράσταση  με τις ηρωικές και χαριτωμένες περιπέτειες του Βαρόνου επιχειρεί να απαντήσει σε ένα ερώτημα: “Γιατί έχουμε την τάση να φανταζόμαστε πράγματα;” Μερικές φορές η ζωή είναι τόσο σκληρή και τρομακτική, που προτιμάμε να ζούμε στο ρομαντικό κόσμο της φαντασίας μας, και να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα στο δελεαστικό κόσμο των δυνατοτήτων… Αυτός είναι ο Βαρόνος Μινχάουζεν. Λέγοντας τις ιστορίες απ’ τις απίθανες  περιπέτειές του, απογοητεύεται με τον κόσμο, αλλά την ίδια στιγμή βοηθά με κάποιο τρόπο ένα μικρό κορίτσι που ονομάζεται Ρόζι, να λύσει ένα σημαντικό δίλημμα που είχε στο μυαλό της!

Με την πεποίθηση του “δεν είσαι αυτό που είσαι, αλλά αυτό που θέλεις να είσαι”, της δίνει την ευκαιρία να φαντασιώνονται μαζί και να δραπετεύσει από τη σκληρότητα της καθημερινότητας της. Ο Βαρόνος της δίνει τη δύναμη να σταθεί ενάντια στις δυσκολίες της ζωής της στο μέλλον… Στην παράσταση συμμετέχουν δύο ηθοποιοί ο George Spasov και η Rositsa Spasova, οι οποίοι  με τη γοητεία και την αίσθηση του χιούμορ τους θα μας παρουσιάσουν αυτή τη συναρπαστική ιστορία γεμάτη με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και άγριες περιπέτειες.

Απλή ματιά, αλλά με μια πολύπλοκη μεταλλική κατασκευή, η οποία βοηθά τους ηθοποιούς να αξιοποιήσουν το χώρο αποτελεσματικά. Η παράσταση βασίζεται σε ένα εντυπωσιακό μείγμα της υποκριτικής και 20 μαριονετών, που αντιπροσωπεύουν πολύχρωμους χαρακτήρες από τον κόσμο της φαντασίας του Μινχάουζεν.
 
Διάρκεια: 60 λεπτά 

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Slavcho Malenov
Σκηνικά-κατασκεύες: Silva Bachvarova, Vassil Rokomanov
Μουσική: Vladimir Djambazov
Ηθοποιοί Κούκλας: George Spasov, Rositsa Spasova
 
Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 8μ.μ.
Σάββατο 4 Απριλίου, στις 5μ.μ.
Κυριακή 5 Απριλίου, στις 5μ.μ.
 
 
Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062
 
“Εργαστήρι Μαιρηβή” Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
 
 
2007: Ο Βaron Munchausen έλαβε το βραβείο καλύτερης παράστασης της Βουλγαρικής Ένωσης Καλλιτεχνών-Ikar
2007: Διεθνές Φεστιβάλ-παιδικό θέατρο Φιλιππούπολη, Βραβείο για τον καλύτερο αντρικό ρόλο
2007: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου-Φιλιππούπολη, Βραβείο για την καλύτερη παράσταση
2007: Μπάνια Λούκα- Βραβείο για τον καλύτερο ρόλο-“Baron Munchausen”
2007: Βραβείο της Ολλανδικής κριτικής επιτροπής για την καλύτερη παράσταση “Baron Munchausen”- Φιλιππούπολη
2008: Διεθνές Φεστιβάλ κουκλοθέατρου “Το χρυσό δελφίνι”, Βραβείο για τον καλύτερο ανδρικό ρόλο-“Baron Munchausen”-Βάρνα

Το έργο έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλά Βουλγαρικά και Διεθνή Φεστιβάλ όπως: “Χρυσό δελφίνι” και “Τρία είναι πάρα πολλά, δύο όχι αρκετά”, Δημοκρατία της Σερβίας-VI Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου της Μπάνια Λούκα, Ρωσίας-ΙΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου “Чаепитие в Мытищах 2008”, Σερβία-XIV Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου Subotica, Ισπανία-XXV Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Titirijai 2008 “Tolosa,” Titirimundi 2009 “Σεγκόβια, XXVIII Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Σεβίλλη-2008, 2009- ΧΧΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Alikante, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου “Titeres Canarias 2009” Κανάριοι Νήσοι, 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Κιλκίς το 2013.

Περισσότερα: http://mairivi.gr/apps/gr/gcn/news/spag/18_1409141533.html

Βαριά καταγγελία για την Γκουίνεθ Πάλτροου: Κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά συνταξιούχο γιατρό στο σκι

Βαριά καταγγελία για την Γκουίνεθ Πάλτροου: Κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά συνταξιούχο γιατρό στο σκι

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Γκουίνεθ Πάλτροου τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε τον γιατρό που έκανε…