Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» από το πρωί του Σαββάτου

Στην κυβερνητική ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας έγιναν γνωστές οι περιοχές που εντάσσονται στο υψηλότερο επίπεδο επιδημιολογικής προστασίας.

NewsRoom 07/05/2021 | 20:34

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο»: ο δήμος Βισαλτίας (Π.Ε Σερρών), ο δήμος Μεσολογγίου και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Σε καθολικό lockdown βρίσκεται η Κάλυμνος και δεν θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων την Δευτέρα 10 Μαϊου.

Στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής (εξαιρουμένων των Δήμων Αγκιστρίου, Ύδρας, Κυθήρων και Σπετσών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων), οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευρυτανίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, οι Περιφερειακές Ενότητες Θάσου και Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Φαιστού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, οι Δήμοι Σερρών και Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο Δήμος Καστοριάς, ο Δήμος Ξάνθης, οι Δήμοι Μαρωνείας-Σαπών και Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και ο Δήμος Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Από το «βαθύ κόκκινο» επίπεδο κατεβαίνoυν οι: Π.Ε Χαλκιδικής, Δήμος Διδυμοτείχου, οι Δήμοι Πέλλας, Έδεσσας και Αλμωπία, ο Δήμος Σιντικής, ο Δήμος Ορεστίδας, ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων, ο Δήμος Αιγιαλίας, Δυτικής Αχαΐας και Καλαβρύτων