Newsroom

Newsroom

Οι παρατρεχάμενοι της ΔΕΘ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός με τους παρατρεχάμενους να δίνουν και φέτος το παρών

5674890

Με μεγάλο ενδιαφέρον ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπό την σκιά των υποκλοπών ενώ η αυριανή συνέντευξη Τύπου (1 μ.μ.) του πρωθυπουργού θα είναι στο επίκεντρο της ημέρας. Φυσικά το ενδιαφέρον δεν θα είναι μόνο στο τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα ανοίξει τα χαρτιά του για τον εκλογικό νόμο, ενώ θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στο σκέλος των υποκλοπών και της ενεργειακής ακρίβειας, αλλά και για τους παρατρεχάμενους που και φέτος θα δώσουν το παρών.

Οπως πολύ εύστοχα έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό ο (πρώην) δημοσιογράφος, Σάκης Αποστολάκης, που έχει φάει με το κουτάλι…την ΔΕΘ, η έκθεση μόνο γιορτή της Θεσσαλονίκης δεν είναι. Και δεν αναφέρεται μόνο στους κρατικούς αξιωματούχους που συνοδεία συμβούλων, γραμματέων και λοιπών εκδράμουν στην πόλη με αιτιολογία να ακούσουν την ομιλία του πρωθυπουργού, λες και σε μία εποχή που ακόμα και στην Ελλάδα που τεχνολογικά δεν τη λες και πρωτοπόρο οι μισοί δουλεύουν μέσω ίντερνετ, μπορούν να δουν live την ομιλία, αλλά για όλους εκείνους που προσπαθούν βαφτισμένοι στην κολυμπήθρα της κομματικής φιλοδοξίας, να δουν τους ευατούς τους με υπερηφάνεια δίπλα στον πρωθυπουργό και τα κομματικά στελέχη δείχνοντας ότι έχουν βάλει το λιθαράκι τους κι εκείνοι στην κυβερνητική γραμμή.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Σάκης Αποστολάκης:

Οι παρατρεχάμενοι της ΔΕΘ. Μια ιδιαίτερη ράτσα ανθρώπων, που χαίρομαι πολύ που έχω μερικά χρόνια να αντικρίσω. Άνθρωποι που τους βλέπεις καθημερινά, αυτή την περίοδο σημαιοστολίζονται, βάζουν τα καλά τους κουστούμια και τις καλές τους γραβάτες, λες και πάνε σε κάνα γάμο ή βάφτιση. Λάμπουν από πάνω ως κάτω και φοράνε το χαμόγελο της αναγνωρισιμότητας με μια ικανοποίηση βαφτισμένη στην κολυμπήθρα της κομματικής φιλοδοξίας.

Έτσι σημαιοστοκισμένοι και γιορτινοί, στριμώχνονται και σπρώχνονται μεταξύ τους πίσω από υπουργούς στις καθιερωμένες βόλτες τους στα υπουργικά περίπτερα της ΔΕΘ, και φυσικά, στην βόλτα του πρωθυπουργού, που ακολουθείται από υπουργούς, που ακολουθούνται από βουλευτές, που ακολουθούνται από τοπικά κομματικά στελέχη και παράγοντες.

Εκεί μέσα διαγκωνίζονται να χωθούν και οι παρατρεχάμενοι, μπας και καταφέρουν να μπουν στο τηλεοπτικό πλάνο ή στη φωτογραφία, για να δουν το βράδυ, γεμάτοι υπερηφάνια τον εαυτό τους στα δελτία, καθισμένοι κατάκοποι με το σωβρακο στον καναπέ.

Στριμώχνονται και ιδρώνουν μέσα από τα καλά τους κοστούμια που τσαλακώνονται από τα σπρωξίδια, ενώ τα πόδια τους πονάνε μέσα στα αφόρετα παπούτσια που έχουν χιλιοπατηθεί μέσα στον συρφετό.

Πόσο ΔΕΝ μου λείπει η ΔΕΘ, δε λέγεται! Τι κρίμα που φέτος είμαι αναγκασμένος να είμαι στη Θεσσαλονίκη αυτή την περίοδο!”

sakis

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…