Οι παραστάσεις του Σαββατοκύριακου από το Εθνικό Θέατρο

Με Σαίξπηρ, Τσέχoφ και ένα έργο της Άλκης Ζέη συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές παραστάσεων. 

τιμων

Το Εθνικό Θέατρο προβάλλει και αυτή την εβδομάδα διαχρονικά έργα από το αρχείο του, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό.   

Αυτό το Σαββατοκύριακο παρουσιάζονται online τρεις παραστάσεις σε σκηνοθεσία των: Τάκη Τζαμαργιά, Στάθη Λιβαθινού και Γιάννη Χουβαρδά.     

Το πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα διαμορφώνεται ως εξής: 

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου της Αλκης Ζέη, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά παιδικά μυθιστορήματα.Παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δυο χρονιές στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.  

Παρασκευή 8, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 9 Μαϊου.   

Τίμων ο Αθηναίος του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό. Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.   

Σάββατο 9, από τις 13:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα της Κυριακής 10 Μαΐου.   

Ο Θείος Βάνιας το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.     

Ο Θείος Βάνιας το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχoφ. Ενα έργο βαθιά ποιητικό, τρυφερό και ανθρώπινο, όπου η ζωή σχοινοβατεί ανάμεσα στα δράμα και την κωμωδία. Παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.   

Κυριακή 10, από τις 14:00 το μεσημέρι, έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας 11Μαΐου.    

Οι παραπάνω παραστάσεις θα προβληθούν στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…