Οι όροι της Χαμάς για εκεχειρία με το Ισραήλ

Δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία παρά μόνον εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, απελευθερώσει τους Παλαιστίνιους…

gaza 10

Δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία παρά μόνον εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, απελευθερώσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους και άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, διευκρινίζοντας ότι «είναι πολύ νωρίς» να γίνεται λόγος για μια εκεχειρία.

«Κάθε εκεχειρία θα πρέπει να βασίζεται στους όρους που θέσαμε. Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει δεκτό», δήλωσε ο Μούσιρ Αλ Μάσρι, βουλευτής και εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα. Όμως «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για εκεχειρία μπροστά στα εγκλήματα και τις σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί εναντίον του λαού μας», πρόσθεσε ο κ. Μάσρι.

Ο βουλευτής είπε ακόμη ότι εάν το Ισραήλ επιλέξει μια χερσαία επίθεση αυτή θα αποβεί καταστροφική για το ίδιο. 

Ο κ. Μάσρι ανέφερε τους όρους που είναι απαραίτητοι για μια εκεχειρία:

– «Ο τερματισμός της επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού»
– «Η άρση του αποκλεισμού» της Γάζας, που έχει επιβληθεί από το 2006
– «Το άνοιγμα του μεθοριακού περάσματος της Ράφα» στην Αίγυπτο
– «Η απελευθέρωση των κρατούμενων που συνελήφθησαν ξανά» μετά την απελευθέρωσή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2011.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, το Ισραήλ είναι αυτό «που άρχισε τη χρήση βίας και αυτό πρέπει να τη σταματήσει». Το Ισραήλ από την πλευρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταματήσει τις επιχειρήσεις του για όσο διάστημα η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του εδάφους του.

Παράλληλα, ο Αραβικός Σύνδεσμος απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για προστασία της Γάζας και των Παλαιστίνιων, πριν τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών κρατών. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…