Newsroom

Newsroom

Οι οδοιπόροι και η αρκούδα

Δώδεκα μύθοι του ’13. Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ήρας Ραΐση, στο οποίο η συγγραφέας παρουσιάζει τη σύγχρονη…

mythos

Δώδεκα μύθοι του ’13. Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ήρας Ραΐση, στο οποίο η συγγραφέας παρουσιάζει τη σύγχρονη Ελλάδα και τις παθογένειες της, μέσα από 12 σύντομες και άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στο έργο της Ήρας Ραΐση, συμμετέχει με τα έργα του ο Χαράλαμπος Πολιτάκης , ενώ σε αυτό φιλοξενείται και μία σύνθεση του Μανώλη Χάρου. Το koutipandoras.gr θα σας παρουσιάζει κάθε εβδομάδα ένα μύθο. Αυτός είναι ο τρίτος

ΟΙ ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΚΟΥΔΑ

Από την Ήρα Ραΐση /
πίνακας: Χαράλαμπος Πολιτάκης 

Η Καίτη γνώρισε τη Μαίρη στο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής, όταν η Μαίρη την προσπέρασε και κάθισε τυχαία δίπλα της. Οι δύο κοπέλες ένιωσαν αμέσως αμοιβαία συμπάθεια. Από το πρώτο κιόλας διάλειμμα του μαθήματος μοιράστηκαν τον καφέ, τις σκέψεις και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Σε σύντομο διάστημα, αποφάσισαν να συγκατοικήσουν. Πολύ γρήγορα άρχισαν να γίνονται αχώριστες. Μοιράζονταν το ίδιο μικρό διαμέρισμα, το φαγητό, τα ρούχα τους. Συντροφιά μελετούσαν, συζητούσαν, έκαναν καθαριότητα, μαγείρευαν, διασκέδαζαν.

Η πρώτη εξεταστική περίοδος μόλις είχε τελειώσει. Ένιωθαν αρκετά κουρασμένες από τα ξενύχτια της μελέτης και το άγχος των εξετάσεων. Ήταν καιρός πια να ξεσκάσουν, επιτέλους λίγη ξεγνοιασιά και διασκέδαση!

Το αγαπημένο στέκι των φοιτητών βρισκόταν λίγο πιο έξω από την πόλη κοντά σ΄ ένα μεγάλο πάρκο. Εκεί, η μουσική, το κέφι και ο χορός κρατούσαν ως αργά.. Τι καλύτερο..

Έφτασαν καλοντυμένες στο κέντρο διασκέδασης με το μικρό αυτοκίνητο της Μαίρης. Ολόκληρο το βράδυ, χόρευαν, συνάντησαν φίλους, φλέρταραν, ήπιαν. Το κέφι είχε ανάψει για τα καλά.. Απόψε ήταν όμορφες, χαρούμενες, γοητευτικές. Δεν περνούσαν απαρατήρητες από τους αρσενικούς θαμώνες και τα κεράσματα ήταν συχνά. Η ξεγνοιασιά και η μουσική κατάλληλες για φλέρτ και χαμόγελα. Όμως δεν έπρεπε να το παρακάνουν.

Ένα τελευταίο σφηνάκι βότκα και επιστροφή στο σπίτι. Σήκωσαν τα ποτήρια τους ψηλά, αντικριστά και κοίταξαν η μια την άλλη λέγοντας με μια φωνή: «Τι καλά που είμαστε τόσο αγαπημένες!» Η κοινή ταυτόχρονη παραδοχή τις ενθουσίασε.

Η Καίτη πήρε την πρωτοβουλία και είπε: «Θα ήθελα να ορκιστούμε ότι θα μείνουμε για πάντα φίλες και η μια θα βοηθά την άλλη, όποτε χρειαστεί.» «Και βέβαια!!» συμφώνησε η Μαίρη. Έσφιξαν τα χέρια για να σφραγίσουν έτσι την παντοτινή φιλία τους.

Ένα αγαπημένο τραγούδι μπήκε στο πλατώ του ντισκ τζόκει και οι δύο φίλες αποφάσισαν ν΄ αποχωρήσουν χορεύοντας σχεδόν. Η περίεργη εξεταστική ματιά ενός ώριμου μεγαλόσωμου άντρα είχε αρχίσει να τους δημιουργεί αμηχανία. Αισθάνθηκαν άβολα αλλά ευτυχώς είχαν ήδη προχωρήσει προς την έξοδο.

Ο ύποπτος άντρας τις ακολούθησε και εκείνες άρχισαν να αισθάνονται κίνδυνο. Φαινόταν ότι οι προθέσεις του ήταν παρενοχλητικές και επιθετικές. Όλο και πλησίαζε προς το μέρος τους και άρχισε να μουρμουρίζει λόγια..

Οι δύο κοπέλες τρόμαξαν, άρχισαν να τρέχουν προς το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην άκρη του πάρκου. Η Μαίρη ήταν πιο λεπτή και σε καλύτερη φυσική κατάσταση και απομακρύνθηκε γρήγορα από την Καίτη. Πρόλαβε και μπήκε στο αυτοκίνητο και σφάλισε τις πόρτες.

Η Καίτη όμως παραπάτησε και έπεσε μερικά μέτρα πιο πέρα. Ο  άντρας πλησίαζε.. ήταν έτοιμος να της επιτεθεί; Η Καίτη φώναξε «βοήθεια» απελπισμένα και γοερά, προσπαθώ ντας ταυτόχρονα ν΄ ανακαλύψει παρακλητικά την παρουσία της φίλης της, έστω για να βρει θάρρος και κουράγιο.

Την ανακάλυψε μέσα στο σκοτάδι. Την κοιτούσε τρομαγμένη πίσω από το τζάμι του κλειστού αυτοκινήτου, εντελώς αμέτοχη και αποφασισμένη να μην κουνηθεί καθόλου από το εύκολο καταφύγιό της.

Ο άντρας έφτασε πια την πεσμένη καταγής Καίτη. Η κοπέλα βρισκόταν τώρα στο απόλυτο έλεός του. Εκείνος, έσκυψε πάνω της, της κράτησε το κεφάλι τραβώντας της ελαφρά τα μαλλιά ενώ της ψιθύρισε στο αυτί μερικά λόγια.

Έπειτα ξαφνικά, γύρισε την πλάτη του και απομακρύνθηκε με βιαστικό βήμα μέσα στο σκοτάδι. Η Μαίρη μόλις βεβαιώθηκε ότι ο άντρας είχε φύγει αρκετά μακριά, άνοιξε τις κλειδωμένες ασφάλειες του αυτοκινήτου και κατευθύνθηκε προς την Καίτη, η οποία εν τω μεταξύ ξεσκόνιζε τα ρούχα της και προσπαθούσε να συνέλθει από την ταραχή.

Η Μαίρη κάνοντας την αγανακτισμένη και την πονόψυχη μίλησε πρώτη: «Μα είναι δυνατόν; Αλήθεια τι σου έκανε αυτός; Τι σου ψιθύριζε στο αυτί τόση ώρα.. αναρωτιέμαι .. είσαι καλά;»

Η Καίτη δεν έχασε καιρό. Στράφηκε αδιάφορα προς το μέρος της και της απάντησε ειρωνικά: «Ξέρεις τι μου είπε ο νεαρός;… Μου είπε λοιπόν ότι φίλος είναι εκείνος που με κίνδυνο να χάσει ακόμη και τη ζωή του, δεν εγκαταλείπει τον φίλο του όταν τον χρειάζεται..»

Έπειτα περπάτησε λίγα βήματα και σταμάτησε το πρώτο διερχόμενο ταξί αφήνοντας τη Μαίρη μόνη στο αυτοκίνητό της.

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…